Premium

Jack de Vries is de nieuwe burgemeester van Maassluis

Hij verruilt zijn post als strategy director van Hill & Knowlton voor de ambtsketen van de Zuid-Hollandse gemeente.

Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit schudt burgemeester Jack de Vries de hand na zijn installatie als burgemeester van Maassluis
Foto Chris Kalkman

Jack de Vries is woensdag geïnstalleerd als burgemeester van Maassluis. Dat gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering,

De Vries is een bekend communicatiestrateeg en spindoctor, die onder meer Balkenende adviseerde en gezien werd als architect van het goede resultaat van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006.  

Jack het Lek 

Zijn spindoctorwerk leverde De Vries in die tijd de bijnaam Jack het Lek op, later vervangen door Jack de Vlek, omdat zijn uitspraak ‘in een vlek moet je niet wrijven’ een van meest gebruikte aforismen van het communicatievak werd.

De Vries was staatssecretaris van Defensie van  2007 tot 2010, en werkte sinds augustus 2011 bij Hill+Knowlton strategies Nederland als Strategy Director en verantwoordelijke voor de Public Affairs.  Die functie heeft hij nu ingeruild voor de ambtsketen in Maassluis, die hij gisteren om kreeg.

De Vries zei bij de aanvaarding van zijn functie een benaderbare en sociale burgemeester zijn. ‘Maar ben mij ervan bewust dat er ook momenten zullen zijn die om een andere stijl vragen. Om daadkracht en snelle beslissingen. Ik zal er staan wanneer dat nodig is. Sterker nog, in mijn periode als communicatieadviseur vond ik crisisklussen eigenlijk de leukste. Niet dat ik ons dat toewens.’

Communicatie- en mediachtergrond

Met de aanstelling van de Vries is Nederland opnieuw een burgemeester rijker met een achtergrond in wereld van communicatie en media.

Begin mei werd Eiko Smid geïnstalleerd burgemeester van Sint-Michielsgestel. Hij werkte lang als adviseur public affairs bij het Haagse bureau Dröge & van Drimmelen.

Erica van Lente, die begin juli wordt beëdigd als burgemeester Midden-Groningen en nu nog burgemeester van Dalfsen is, werkte lang als als advisor External Relations NAM/Shell. Eerder was zij  hoofd strategie en communicatie bij het Agentschap Telecom.

Oud-radiopresentator en later hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio Sjors Fröhlich is sinds 2019 biurgemeester van Vijfheerenlanden.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie