Premium

Joris Evers gaat mondiale comms Heineken leiden, vertrekt na 6 jaar bij LaLiga

Hij volgt bij de bierbrouwer Sarah Backhouse op. Waar ze naartoe gaat is nog niet bekend.

Joris Evers

Joris Evers wordt de nieuwe director global communications bij Heineken. Hij volgt daar Sarah Backhouse op. Evers begint 19 juni officieel bij Heineken en heeft deze maandag kennis gemaakt met het communicatieteam.

De afgelopen 6 jaar werkte Evers als chief communication-officer bij de Spaanse ‘eredivisie' LaLiga en hield zich onder meer bezig met de positionering van de populaire voetbalcompetitie als mondiaal entertainment- en lifestylemerk. 

Eind vorig jaar werd hij benaderd of hij interesse zou hebben in een positie bij Heineken. Dat kwam op het juiste moment, zegt Evers: ‘Ik had niet zozeer een vooropgezet plan om weg te gaan bij LaLiga en terug te keren naar Nederland, maar na 6 jaar begon het wel te kriebelen. Dat is in mijn loopbaan altijd de termijn geweest om een volgende stap te zetten.’

Netflix, voetbal en bier

De nieuwe communicatie-director van Heineken begon zijn loopbaan als techjournalist voor onder meer IDG en technologieplatform CNET. Hij stapte in 2007 over naar de communicatie bij McAfee en kwam in 2011 bij Netflix terecht. In mei 2017 werd hij chief communications-officer bij LaLiga.

Evers: ‘Heineken is van een andere orde, zeker wat organisatiegrootte betreft. Hoewel de mediadruk bij de Spaanse voetbalcompetitie enorm is, zijn de 700 medewerkers niet te vergelijken met de 80 duizend mensen die bij Heineken werken.’

Joris Evers zegt zich geprivilegieerd te voelen om met communicatie bij te dragen aan ‘het iconisch Nederlandse merk’. Hij neemt de positie over van Sarah Backhouse die inmiddels een andere baan buiten Heineken heeft gevonden. Waar zij naartoe gaat is nog niet bekendgemaakt.

Opmerkelijke aanstelling

Backhouse begon medio november 2020 bij Heineken. Haar aanstelling was opmerkelijk; ze had geen ervaring in een vergelijkbare communicatierol bij multinationals en presenteerde zichzelf destijds nog als gespreksleider, moderator voor topleiders. 

Haar komst naar Heineken volgde snel na het aantreden van Stacey Tank, die 1 juni dat jaar begon als chief corporate affairs en transformation officer en in het executive team verantwoordelijk is voor communicatie. Beiden werkten in Atlanta in de VS.

Joris Evers zal bij Heineken rapporteren aan Stacey Tank.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie