Premium

Julius Minnaar vertrekt als ceo IPG Mediabrands

Ceo Julius Minnaar verlaat IPG Mediabrands formeel per 1 maart en heeft de dagelijkse leiding overgedragen.

Julius Minnaar vertrekt na een kleine drie jaar als ceo van IPG Mediabrands Benelux. Als reden voor zijn vertrek wordt een nieuwe organisatiestructuur bij Mediabrands gegeven. Het bedrijf heeft besloten dat de markten in de Benelux afzonderlijk worden aangestuurd.

In de verklaring van Mediabrands EMEA staat: ‘Wij zijn van mening dat beide markten nu de capaciteit en schaal hebben die meer onafhankelijkheid rechtvaardigt, met een duidelijke focus op het stimuleren van transformatie en groei. Na een langdurig gesprek is duidelijk geworden dat dit niet past bij de carrièreambities van de huidige Benelux-CEO Julius Minnaar. Hierdoor hebben we gezamenlijk afgesproken dat hij het bedrijf per 1 maart 2023 zal verlaten.’

‘Julius is begin april 2020, twee weken na het uitbreken van de wereldwijde pandemie, begonnen bij Mediabrands in een ontzettend uitdagende tijd. Onder zijn leiding zijn het bedrijf en de reputatie van Mediabrands in de Benelux markten gegroeid, wat sterke financiële prestaties heeft opgeleverd. We hebben groot respect voor Julius en alles wat hij heeft bereikt, en we wensen hem het allerbeste bij zijn toekomstige inspanningen.’

Onno Seelen, coo bij Mediabrands in Nederland, neemt per heden de dagelijkse leiding in Nederland over van Minnaar. De komende maanden worden gebruikt om te bepalen hoe we de organisatie gaan inrichten.

Minnaar heeft veel ervaring aan mediabureaukant; hij was eerder negen jaar lang ceo bij Dentsu en van 2008 tot 2011 bij UM. Ook vervulde hij ook commerciële rollen bij DPG Media en Ster en was hij voorzitter van PMA. Het is nog niet bekend wat zijn volgende stap wordt. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie