Kieskeurig bekendste vergelijkingssite

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Kieskeurig is de bekendste en meest gebruikte vergelijkingssite schrijft . Dat blijkt uit de elfde . Als uitbreiding op de resultaten over de bekendheid en het gebruik van zoekmachines, zijn deze keer ook -volgens het onderzoek de 'zeven bekendste'- vergelijkingssites in het onderzoek betrokken.

De monitor werd uitgevoerd onder 1.135 Nederlandse internetgebruikers van 18 jaar of ouder. Sinds 2002 onderzoeken Checkit en onderzoeksbureau de ontwikkelingen in het gebruik van zoekmachines in Nederland via een webvragenlijst. Nu hebben ze de bekendheid en het gebruik van de 'zeven bekendste' vergelijkingsites op een rijtje gezet.

Het is onduidelijk hoe deze top 7 tot stand is gekomen. Wat opvalt is dat onder andere beslist.nl niet in het rijtje is opgenomen. Daarnaast zijn zowel productvergelijkingssites als specifiekere vergelijkers Independer (verzekeringen) en Bellen.com (telefonie) in het onderzoek meegenomen.

Geholpen bekendheid
Bij de geholpen bekendheid scoort Kieskeurig met 60 procent het hoogst, gevolgd door (47 procent), kelkoo.nl (40 procent), independer (22 procent) (18 procent), bellen.com (14 procent) en (14 procent). Kieskeurig wordt ook het meest gebruikt, zo blijkt uit het overzicht.

Wel eens gebruikt:

1. kieskeurig.nl 34%
2. vergelijk.nl 21%
3. kelkoo.nl 11%
4. independer 7%
5. elcheapo.nl 6%
6. bellen.com 3%
7. miepkniep 2%

Onderstaande tabel heeft betrekking op mensen die vergelijkingssites kennen en gebruiken. Van de mensen die vergelijkingssites gebruiken, geeft bijvoorbeeld 18 procent aan dat ze Vergelijk.nl het meest gebruiken. Kieskeurig.nl is met 47 procent de meest gebruikte vergelijkingssite, gevolgd door vergelijk.nl met 18 procent. Miepkniep is de minst bekende en minst gebruikte vergelijkingssite.

1. kieskeurig.nl 47%
2. vergelijk.nl 18%
3. kelkoo.nl 11%
4. independer 5%
5. elcheapo.nl 5%
6. bellen.com 2%
7. miepkniep 1%

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie