Loodgieter blijf bij je leest!

Mario, oh Mario... we zullen naar je groene pijpen gaan dansen en paddenstoelen fijnstampen deze herfst.

Computer games publisher Sega besloot in 2001, drie jaar na de lancering van haar Dreamcast console, te stoppen met hardware en alleen nog software te gaan ontwikkelen voor platformen van haar voormalige concurrenten. Is Nintendo hetzelfde lot beschoren? Zij besloten namelijk eind maart 2015 voor het eerst in haar geschiedenis games te gaan (laten) ontwikkelen voor mobiele telefoons. De verkoop van de Wii-U is enorm tegengevallen en tegelijkertijd zijn mobiele telefoons en social media websites als Facebook inmiddels uitgegroeid tot .

Virtueel ballen gooien
Wist je bijvoorbeeld dat de helft van alle Facebook gebruikers inlogt om games te kunnen spelen in plaats van katten-filmpjes te bekijken en met de buurvrouw te kletsen? Zou Nintendo bang geworden zijn van het tegenvallende resultaat van de Wii-U? Met het recent gelanceerde Pokémon GO heeft Nintendo (samen met producent Niantic) wel bewezen dat hun games op mobiele telefoons prima kunnen werken. Binnen een half jaar verdiende Nintendo meer dan 100 miljoen euro aan deze ‘gratis’ game. Hoeveel mensen denk je dat de game in Nederland speelden op haar meest recente hoogtepunt? Bijna twee miljoen! Dat betekent dus dat tien procent van de Nederlandse bevolking bezig was met het virtueel vangen van monstertjes om ze vervolgens te gebruiken om dan wel te converteren tot ‘hogere wezens’ dan wel om er gyms (bijzondere locaties) mee te veroveren. Als jouw set ballen, die je nodig hebt om monsters te vangen, op is - kun je eenvoudig via de app extra ballen (en andere items) kopen. Dankzij die in-app purchases verdienen zowel de producent als Nintendo lachend hun investering terug. En Apple is de breed lachende derde, met 30% van alle omzet.

Mario, oh Mario…
Recentelijk heeft Nintendo aangekondigd haar meest bekende loodgieter naar het mobiele platform te brengen. Mario komt beschikbaar op iOs met Super Mario Runner, een classic platform game die de merkpositie van Nintendo alleen maar gaat versterken in de opmars naar de lancering van haar nieuwste hardware platform: de Nintendo NX. Naar het schijnt wordt de console direct gelanceerd met . Kon je in het verleden de Wii-U gebruiken om interactie met de console te hebben, nu lijkt Nintendo de deuren te openen voor elke mobiele telefoon als verlengstuk van de games op de Nintendo NX. De mogelijkheid van ‘game anywhere’ is dan eindelijk gerealiseerd. Thuis op de bank lekker doorbouwen met het geld of de resources die je onderweg op je mobiele telefoon hebt verzameld met bijvoorbeeld monsters vangen.

Dus Mario is terug en op een platform waarop hij nog nooit te besturen was! Dit gaat onze wereld op haar grondvesten doen trillen, we zullen naar de groene pijpen gaan dansen en paddenstoelen fijnstampen deze herfst. Want ook al is de datum nog niet bekend, je kunt de game al pre-orderen in de virtuele winkels van Apple en Google!

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie