Lotte Valkenburg van Knipmode is Belofte van het Jaar 2022

Junior desiger Lotte Valkenburg ontving de Lof-penning voor aanstormend talent die wordt uitgereikt door het Lucas-Ooms Fonds.

De jury van Belofte van het Jaar

Op woensdagavond 23 november is in De Balie in Amsterdam voor het achtste jaar op rij de prijs voor aanstormend magazine-talent uitgereikt. De Belofte van het Jaar 2022 werd voor de tweede keer uitgereikt onder directe auspiciën van het Lucas-Ooms Fonds. Daarvoor werd het talent van het jaar jarenlang gekozen door de jury van de Mercur Awards. De host van de avond was Onno Aerden, midden jaren negentig zelf winnaar van de prijs.

Lotte Valkenburg werd dit jaar uitgeroepen tot belofte van het jaar. De junior designer van Knipmode (van uitgever New Skool Media) ontving uit handen van Isabelle Udo (winnaar 2021), de Lof-penning, een geldbedrag van 2.500 euro en het winnaarscertificaat.

Valkenburg wordt geprezen voor haar aandeel in de digitalisering die Knipmode sinds de coronatijd heeft doorgemaakt. Via Youtube werden video’s verspreid over hoe je kleding maakt. Hierdoor ontstond een dialoog met een nieuwe generatie die de titel graag wil bereiken. Het initiatief groeide uit tot Knopmode Academy.

Uit het juryrapport: 'Het mooie aan de winnaar is dat ze gevoel heeft voor wat er nodig is bij een mediamerk en daar ook naar handelt. Ze bouwde niet alleen een nieuw publiek op, maar koppelde er ook een nieuw businessmodel aan. Ze versterkte op een natuurlijk manier de band met mensen en stond op een sympathieke manier open voor alle vragen, die ze zorgvuldig beantwoordde. Haar innovatieve en gedreven ondernemendheid en hands-on mentaliteit gaf bij de jury van 2022 de doorslag.’

Runner-up

Journalist Eva Breda (Flair, Libelle en columnist AD) werd tot runner-up van 2022 gekozen; zij ontving een geldbedrag van 1000 euro en een certificaat. De andere genomineerden waren: Laurien Onderwater (redacteur KIJK Magazine, New Skool Media), Linda Zhengová is fotograaf en redacteur/curator van Gup Magazine en Discarded Magazine en Dyon Kaleuwee, Ersem Erçil en Thomas van Driel (founders en curatoren JuniorMaG).

Eerdere winnaars beLOFte

2021 Isabelle Udo (founder VideOrbit Studio)
2020 Arjun Chadha (founder Get Familiar Magazine – Zuurstof Media)
2019 Bret Hartman (Vormgever Libelle)
2018 Onno den Hollander (Redacteur Quote, nu schrijver bij Eigen Werk)
2017 Emiel Brinkhuis (Winq – MediaMANsion, nu client lead GoSpooky)
2016 Pieter Zwart (Data-journalist VI en op Catenaccio.nl, nu Hoofdredacteur VI)
2015 Renee Bijlsma (coördinator projectredactie Libelle, nu Dedato designers & architects).

2022-Jury

Derk Haank, juryvoorzitter (LOF en diverse bestuursfuncties)
Franska Stuy (Franska.nl; winnaar Mercur d’Or)
Ruud de Langen (dentsu Benelux)
Nathalie Peters (Morgenfrisk)
Isabelle Udo (VideOrbit Studio, winnaar 2021)
Jildou van der Bijl (LINDA.; winnaar Mercur d’Or en LOF bestuur)
Léon Bouwman (New Skool Media)
Aart Lensink (LVB)
Nicolette Hulsebos (fonk magazine en LOF bestuur)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie