Premium

Nieuwe gezichten in de Effie Stuurgroep

Patritia Pahladsingh en Hans Middelhoek nemen het stokje over van Dick van der Lecq en Mary Hoogerbrugge, die afscheid nemen van de Effie.

Hans Middelhoek, Effie Stuurgroep

Patritia Pahladsingh en Hans Middelhoek nemen het stokje over van Dick van der Lecq en Mary Hoogerbrugge in de Effie Stuurgroep.

Middelhoek, die al langer aan de Effie verbonden is, wordt daarnaast als 'onafhankelijk voorzitter' onderdeel van de hoofdjury en is in die hoedanigheid samen met Alfred Levi verantwoordelijk voor de jury van de vakprijs. Zijn focus komt te liggen op de 'kwaliteit van het juryproces en de winnaars'. 

Pahladsingh gaat zich bezighouden met de verjonging en vernieuwing van het Effie-programma en daarnaast het EffieFest (voorheen Effie Campus) die op 23 mei plaatsvindt in Lab111 in Amsterdam. Ook wordt ze verantwoordelijk voor de uitreiking en evenementen van de Effie.

De Effie Stuurgroep bestaat nu verder uit Hans Middelhoek, Henriette van Swinderen, Heleen Crielaard, Brenda Smith, Patritia Pahladsingh en Saskia Baneke.

Maatschappelijke impact

De Effie kan een belangrijke rol spelen in het stimuleren van de positieve maatschappelijke impact die merken hebben, zegt Pahladsingh. 'Vorig jaar zagen we ook buiten de categorie Maatschappelijk cases die de wereld een beetje mooier maken. Daar willen we meer op inzetten.' In dat kader blikt ze ook terug op de aanwezigheid van Greenpeace op de Effie-uitreiking de laatste twee jaar, hoewel de Effie zich 'niet specifiek voorbereidt' op een nieuw bezoek van de milieuorganisatie. 'Greenpeace heeft een belangrijke boodschap voor het vak en heeft die goed overgebracht. Dat bedrijfsdoelstellingen en maatschappelijke doelstellingen hand in hand gaan, zien we steeds meer terug bij de Effie. Ik wil dat graag stimuleren en hoop dit jaar meer voorbeelden hiervan te zien.'

Vernieuwing

Hoogerbrugge en Van der Lecq stappen na respectievelijk zeven en tien jaar uit de Effie Stuurgroep. Laatstgenoemde blikt desgevraagd terug. 'Wat zo leuk is aan de Effie, is dat er in de loop der jaren verschillende teams het instituut steeds verder hebben uitgebouwd. Mary en ik hebben samen met andere bestuursleden ons steentje bijgedragen, met een focus op toegankelijkheid en betere aansluiting op nieuwe merken, bureaus en communicatiekanalen. Dit uitte zich in onder meer een openbare jury-sollicitatieprocedure, vereenvoudiging van het inzendformulier, de Effie-app, de Effie Campaus en nieuwe, eigentijdse categorieën. En natuurlijk steeds weer verrassende uitreikingen, waarbij het voor een kritische zaal steeds zoeken was naar een balans tussen entertainment en kennisoverdracht. Op mijn leeftijd (59, red.) voel je je natuurlijk een beetje schatplichtig, maar met al die betrokken bestuursleden, Mary voorop, heb ik het met ongelooflijk veel plezier gedaan.'

Mary Hoogerbrugge werd -onder meer door haar inzet voor de Effie- in april bekroond tot VIA Legend. Dick van der Lecq deed recent een stap terug als ceo van DDB 180. Hij is naar eigen zeggen ‘terug naar de fabrieksinstellingen’ gegaan.

van der lecq hoogerbrugge
Dick van der Lecq en Mary Hoogerbrugge op de Effie-uitreiking 2021
patritia pahladsingh
Patritia Pahladsingh, nieuw lid Effie Stuurgroep
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie