Oprichters Adjan Kodde en Heini Withagen vertrekken bij Mirabeau

Op 2 januari 2001 startten ze met het succesvolle digitale bureau, per 1 juli zijn ze er niet meer werkzaam.

Adjan Kodde (l) en Heini Withagen

Adjan Kodde en Heini Withagen vertrekken bij Mirabeau. Dat hebben beiden dinsdag bekend gemaakt aan de medewerkers van het digitale bureau.

Kodde en Withagen richtten Mirabeau 18,5 jaar geleden op samen met Erik Hamoen en Godfried Bogaerts, juist op het moment dat de internetbubbel barstte. Ze waren afkomstig van Netcast, een van de eerste webbureaus in Nederland, dat in 2000 werd overgenomen door Lost Boys.

Flink gegroeid

Met klanten als Funda en KLM groeide Mirabeau flink in die 18,5 jaren, het telt nu meer dan 300 werknemers. Sinds 2016 is het onderdeel van Cognizant, een grote Amerikaanse dienstverlener op het gebied van consultancy en technologie.

Godfried Bogaerts verliet het bureau eind 2016, Hamoen vertrok op 1 januari dit jaar. Kodde en Withagen zijn per 1 juli niet meer werkzaam bij Mirabeau.

'Iets ondernemend'

Het is nog niet bekend wat de beide founding fathers gaan doen na hun vertrek. Kodde schrijft dat het ‘vast iets ondernemend’ wordt.

In ieder geval geen digitaal bureau. En de kans is vrij groot dat een volgend avontuur zich niet in Amsterdam, maar in Zeeland gaat afspelen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie