Reinier Hendriks nieuwe ceo Fairphone

Het ethische smartphonemerk zegt dat Hendriks in staat is om ‘te navigeren en te gedijen in concurrerende internationale markten’.

Reinier Hendriks
Ceo van Fairphone

Fairphone, de Nederlandse fabrikant van ethische smartphones, stelt Reinier Hendriks aan tot nieuwe CEO. Hendriks heeft een sterk commerciële achtergrond. Hij gaf hiervoor 6,5 jaar leiding aan Leaseplan als group managing director. Daarvoor had hij onder meer leidinggevende functies in de telecom (Telfort, KPN en Vodafone). Fairphone: ‘Hendriks liet zien dat hij in staat is om te navigeren en te gedijen in concurrerende internationale markten.’ Bovendien zegt het ethische phone-merk dat hij ‘commitment aan duurzaamheid’ meebrengt.

Nu Fairphone vorig jaar 49 miljoen euro ophaalde bij investeerders, wil het merk zijn groeitraject versnellen, zonder uiteraard het stimuleren van eerlijkere elektronica wereldwijd uit het oog te verliezen. Dat blijft ‘de kernmissie’.

CFO exit

Tegelijkertijd maakt Fairphone bekend dat CFO en interim CEO Noud Tillemans het bedrijf verlaat. ‘Om nieuwe uitdagingen en kansen te verkennen.’ Fairphone zegt de bijdragen van Tillemans het bedrijf heeft geholpen om ‘nieuwe hoogten te bereiken’.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie