René Moerland hoofdredacteur NRC Media

Hij volgt Peter Vandermeersch op.

Olivier Middendorp

René Moerland wordt de nieuwe hoofdredacteur en statutair directeur van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl als opvolger van Peter Vandermeersch. Moerland is nu nog correspondent Europese Unie in Brussel voor NRC. Die functie heeft hij sinds september vorig jaar.

 De redactie van NRC heeft René Moerland (49) vandaag voorgedragen bij de directie van NRC Media, die de hoofdredacteur formeel benoemt.

Moerland werkt sinds 2000 voor NRC en was onder meer politiek verslaggever in Den Haag. Hij heeft acht jaar lang leiding gegeven als chef van verschillende redacties. Ook leidde hij in 2015 de vernieuwing van nrc.next en de samenvoeging van de nrc.next-redactie met die van NRC Handelsblad. In 2016 heeft hij met onder meer de uitgeverij meegewerkt aan de nieuwe digitale en papieren strategie.

Advertentie
advertisement

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch maakte eerder dit jaar bekend in september weg te gaan als hoofdredacteur. Hij zou aanvankelijk NRC-correspondent in Parijs worden, maar onlangs werd bekend dat hij voor NRC-eigenaar Mediahuis uitgever van de Ierse krantengroep Independent News Media wordt. Het Ierse mediabedrijf werd onlangs overgenomen door de Belgische uitgever.

Advertentie