Saskia Egas Reparaz (Etos) in conflict met Ahold Delhaize om stap naar Hema

Ahold Delhaize wil Egas Reparaz aan het concurrentiebeding houden, waardoor ze mogelijk pas maanden later start als ceo van Hema.

Saskia Egas Reparaz
Foto: Albert Heijn

De overstap van Etos-directeur Saskia Egas Reparaz naar Hema is uitgedraaid op een juridisch conflict. Ahold Delhaize, eigenaar van Etos, houdt Egas Reparaz aan het concurrentiebeding in haar contract, waardoor het nog maanden kan duren voordat ze bij haar nieuwe werkgever mag beginnen. Dat meldt NRC.

Egas Reparaz legt zich daar niet bij neer en heeft een advocaat in de arm genomen, meldden verschillende bronnen aan de krant. Onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst zitten vast. Egas Reparaz, die nog een contract heeft tot 1 maart, is inmiddels op non-actief gesteld door het bedrijf. Betrokkenen wilden inhoudelijk niet reageren op de kwestie.

De overstap van Egas Reparaz van het Ahold-concern naar Hema ligt gevoelig. Sinds deze maand heeft Hema nieuwe eigenaren: Jumbo-familie Van Eerd en investeringsmaatschappij Parcom. Supermarktketen Jumbo is de grootste concurrent van marktleider Albert Heijn, het belangrijkste dochterbedrijf van Ahold Delhaize. Als Etos-directeur maakte Egas Reparaz deel uit van het ‘leadership team’ van Ahold Delhaize.

 

Bron: NRC via ANP

Advertentie
advertisement

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Aad Boon
Kinnesinne actie van Ahold
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie