Voormalig AH-marketeer en Etos-directeur aangesteld als ceo Hema

Saskia Egas Reparaz volgt Tjeerd Jegen op. De 47-jarige Egas Reparaz wordt de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van Hema.

Saskia Egas Reparaz
Credit: Albert Heijn

Winkelketen Hema haalt de topvrouw van drogisterijketen Etos, Saskia Egas Reparaz, binnen als nieuwe eindverantwoordelijke. Ze volgt de huidige topman Tjeerd Jegen op. De 47-jarige Egas Reparaz wordt de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter bij het warenhuisconcern.

Egas Reparaz maakte snel carrière binnen Ahold (Delhaize). In 2018 werd ze aangesteld als general manager van Etos. Daarvoor was ze als SVP marketing, format & communication niet alleen verantwoordelijk voor de marketing van de formule, maar ook voor alle digitale verschijningsvormen.

Nu de overname van Hema door Mississippi Ventures en Parcom nagenoeg is voltooid, is het volgens Jegen, die in april 2015 Ronald van Zetten bij Hema afloste, een "natuurlijk moment" om plaats te maken. Reparaz werkte de afgelopen jaren bij Ahold Delhaize, de laatste jaren in de rol van eindverantwoordelijke van Etos. Ook is ze lid is van het Europese leadership-team van Ahold Delhaize.

Verder maakte Hema bekend dat drie van de vijf commissarissen worden vervangen. De komende tijd worden de plannen door Hema verder uitgewerkt. Momenteel gaat alle aandacht uit naar het door de coronacrisis leiden van het bedrijf.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement
Advertentie