Premium

Simone Boitelle van Financiën naar FrieslandCampina, Debbie de Wagenaar vertrekt

Ze krijgt een overkoepelende functie binnen zuivelconcern. Onder haar vallen onder meer communicatie en media.

Simone Boitelle
Al;gemene Bestuursdienst

Simone Boitelle vertrekt als directeur Communicatie bij het ministerie van Financiën en maakt de overstap naar FrieslandCampina. Zij gaat daar in september aan de slag als directeur Corporate affairs en communicatie. De huidige global director Communications, Debbie de Wagenaar, vertrekt per 1 november bij het zuivelconcern.

Advertentie

Internationaal woordvoerder

Simone Boitelle is sinds 2015 directeur Communicatie bij het ministerie van Financiën. Daarvoor was zij internationaal woordvoerder voor de minister van Financiën en de Eurogroepvoorzitter. Van 2009 tot 2013 werkte zij als teamleider Communicatie/eerste woordvoerder voor de minister respectievelijk de staatssecretaris van het ministerie van Financiën.

Boitelle krijgt een overkoepelende functie binnen FrieslandCampina en gaat leiding geven aan een aantal afdelingen. Daaronder vallen onder meer communicatie en media, sustainability en dairy development. ‘De rol van corporate director communication zal opgaan in die nieuwe functie’, zegt Jan-Willem ter Avest, woordvoerder en director Media Relations. ‘De komende periode wordt er verder invulling gegeven aan de nieuwe opzet.’

Volgende bestemming De Wagenaar nog onbekend

Het team van Ter Avest wordt in ieder geval uitgebreid. De onlangs aangetreden Sjoerd van Sprang gaat er de woordvoering doen en projecten op het gebied van corporate communicatie. Ook is er onlangs een aantal mensen benoemd die zich vanuit corporate communication gaan bezighouden met de communicatie in de nieuw gevormde businessgroepen.

Het is nog niet bekend wat Debbie de Wagenaar, die na bijna 2 jaar afscheid neemt van FrieslandCampina, hierna gaat doen. De Wagenaar werkte hiervoor voor Monsanto en McDonald’s.

 

premium

Registreer en probeer 1 maand gratis

Om dit artikel te kunnen lezen heb je een Premium account nodig. Registreer nu en probeer de eerste maand gratis.

Probeer 1 maand gratis Abonneer direct

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie