Stedelijk laat kunstenaars Instagram-account overnemen

Museum biedt Tromarama extra podium met social take over

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Drie jonge Indonesische kunstenaars hebben - as we speak - het an het Stedelijk overgenomen. Vanaf 9 uur gebruikt het trio van het collectief Tromarama het socialemediakanaal van het museum om er onder meer 15 seconden durende animaties posten die geïnspireerd zijn door hun werk On and on (2015), over de relatie tussen mensen en dagelijkse objecten.

Het is voor het eerst in dat een museum een socialemediakanaal openstelt voor kunstenaars, en past in nieuw socialemediabeleid van het Stedelijk om &;digitale kunstenaars&;  een podium te bieden.

 

)

Een video die is geplaatst door Stedelijk Museum Amsterdam () op 15 Jul 2015 om 12:57 PDT

Youtube-kunst

De 3 kunstenaars van Tromarama hebben de digitale revolutie in de eerste tien jaar van de 21e eeuw bewust meegemaakt. Het internet heeft grote invloed op hun denken en werk. Zo presenteren ze hun werk bijvoorbeeld ook via Youtube en nu dus via het Instagram-account van het Stedelijk.

De leden van Tromarama experimenteren met digitale beeldtechnologie en staan vooral bekend om hun animaties. Waarom ze daar zo van houden? "We love to play god”, zeggen ze.

En dat is precies wat ze nu doen.

Eerder werk van Tromarama:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie