Steven Heywood neemt leiding van Edelman Amsterdam over van AJ Hesselink

Bewegingen bij Edelman, Arent Jan (AJ) Hesselink schuift door naar een nieuwe gecreëerde Emea-functie als COO.

AJ Hesselink en Steven Heywood

Edelman heeft Steve Heywood (37, foto rechts) benoemd tot nieuwe general manager van het kantoor in Amsterdam. Heywood, de huidige tweede man van de Amsterdamse vestiging, volgt Arent Jan (AJ) Hesselink (44) op, die doorschuift naar een nieuwe functie binnen Edelman van chief operating officer voor de regio Europa, Midden-Oosten, Afrika.  

Steve Heywood begon in 2015 bij Edelman. Hij kwam van eBay, waar hij hoofd corporate communicatie was. Daarvoor werkte hij in communicatieposities bij McDonald’s, het Britse ministerie van Defensie en verschillende internationale bureaus. Heywood rapporteert ook in zijn nieuwe functie aan Hesselink.

Hesselink zelf komt onder Ed Williams te vallen, die per 1 oktober aantreedt als president en ceo van de Edelman regio EMEA.

Hesselink begon bijna vier jaar geleden bij Edelman Amsterdam. Onder zijn leiding onderging het een ingrijpende transformatie. Het bureau biedt nu geïntegreerde marketing- en communicatiediensten voor klanten, en heeft de belangrijke disciplines daarvoor in eigen huis. De Amsterdamse vestiging is in die tijd bijna verdubbeld in omvang. Zie ook het interview met hem op Adformatie.nl.

Eerder werkte Hesselink bij Philips, waar hij 9 jaar verschillende leiderschapsposities in marketing bekleedde, onder meer als cmo voor de regio Azië, vanuit Singapore. Zijn loopbaan begon hij als journalist, bij de Wall Street Journal en Dow Jones.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Frank Körver (Beta Strategies)
Good luck gents. How you develop Edelman is truly impressive. Best, Frank Körver (Wepublic)
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Patrick van Thiel
Fully agree with Frank 😊
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie