Ton Schoonderbeek verlaat Mindshare na 25 jaar

Betrokken bij oprichting Mindshare en GroupM, belangrijke rol als talentopleider, coach en mentor binnen de groep.

Ton Schoonderbeek, een van de oprichters van Mindshare (WPP/GroupM) in Nederland, verlaat het bureau na 25 jaar. Hij was de laatste jaren internationaal actief voor Mindshare en chairman Benelux.

Schoonderbeek begon zijn carrière binnen WPP in 1995 bij JWT. Daar raakte hij betrokken bij plannen om een wereldwijd mediabureau binnen WPP te beginnen en dat resulteerde in de oprichting van Mindshare. Hij richtte het Nederlandse Mindshare-kantoor op en speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen van grote (lokale) klanten. 

Vervolgens hielp hij bij het opzetten van GroupM Nederland en was als ceo ook verantwoordelijk voor onder meer de digitale versterking van de groep. Hij keerde terug naar Mindshare om de Benelux-tak te leiden, voordat hij een internationale EMEA rol kreeg en als laatste global chief people officer en chairman Benelux werd. Hij had ook een belangrijke functie als talentopleider, coach en mentor.

Advertentie
advertisement

Schoonderbeek wordt opgevolgd door Kristina Palmer Shedd, afkomstig van Publicis Sapient.

Atva van Zanten, ceo Mindshare Nederland: ‘Het was een groot voorrecht om de afgelopen jaren nauw samen te werken met de grondlegger van Mindshare en GroupM. Hij heeft ons geleerd wat de kracht van een empathisch leider is met veel aandacht voor talent en cultuur. We zullen hem missen, maar we zijn dankbaar voor alles wat hij heeft opgebouwd en bijgedragen en wensen hem het allerbeste bij het nastreven van zijn nieuwe dromen.'

Reacties:

Willem Albert Bol
Icoon van ons vak ! 🙌
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie