Deering weg bij DDA, vereniging 'gaat nieuwe fase in'

Na zeven jaar heeft Annemieke Deering besloten DDA verlaten, laat de club maandag weten.

Annemieke Deering
DDA

Dutch Digital Agencies (DDA), de branchevereniging van digitale bureaus van Nederland, gaat vanaf volgend jaar een nieuwe fase in. Na zeven jaar heeft Annemieke Deering besloten de vereniging te verlaten, laat de club maandag weten.

Marna van Hal neemt het stokje van haar over en wordt samen met Stephanie Muller verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging. Van Hal heeft de afgelopen vijf jaar als senior marketeer gewerkt bij DDA-leden Mirabeau en Hike One. 

Advertentie
advertisement

Naast het vertrek van Deering neemt Dana Scheper (General Manager Strangelove Group) de functie van Jan-Willem van Beek (founder Greenberry en Forty) over. Scheper zal zich binnen het bestuur bezighouden met de portefeuille Finance. Daarnaast neemt zij de rol in het bestuur van Stichting Digitaal Burgerschap Nederland over. Deze stichting bekommert zich om goede digitale dienstverlening van de overheid naar de burger.

Waardevolle collega

‘Met het vertrek van Annemieke nemen we afscheid van een zeer waardevolle collega, zegt voorzitter Ivo Roefs. Annemieke is vele jaren hét gezicht geweest van de DDA. Een paar highlights van haar inspanningen: oprichting van het succesvolle industrie event Dutch Digital Day, de samenwerkingen met hogescholen en de overheid, en bovenal het verder professionaliseren van DDA. Haar enthousiasme en de verbinding binnen de industrie gaan we enorm missen.'

Dubbel

Deering zegt DDA met 'een dubbel gevoel' te verlaten. 'Met enorm veel plezier heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor Dutch Digital Agencies en de digitale industrie. Hoe mooi is het dat twee toppers met enorm veel energie, ervaring en expertise in zowel onze industrie en als lid van DDA in de nieuwe samenstelling verder zullen bijdragen aan het succes van DDA? Daarnaast ben ik enorm blij dat we eindelijk een vrouwelijk bestuurslid mogen verwelkomen.'

Bestuur

Het DDA bestuur bestaat vanaf nu uit Ivo Roefs (voorzitter en portefeuille Belangenbehartiging, Schuberg Philis), Jasper Verbunt (portefeuille Thought Leadership, Redkiwi), Zakaria Amlal (portefeuille Kennis & Inspiratie, Gracious), Dana Scheper (portefeuille Talent, Finance en Stichting Digitaal Burgerschap Nederland, Strangelove Group) en Alex Otten (portefeuilles Talent en Finance, We Are You). Marna van Hal en Stephanie Muller zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. 

Advertentie