Woordvoerder John de Mol en Talpa Network houdt het na een jaartje voor gezien

Thomas Loudon keert terug naar zijn liefde, de buitenlandjournalistiek.

Thomas Loudon

Thomas Loudon verlaat Talpa Network. De directeur corporate communicatie en woordvoerder, keert terug naar in de buitenlandjournalistiek.

Het vertrek van Loudon (47)  komt snel. Vorig jaar mei trad hij aan als opvolger van Maud Burgers, die drie jaar de woordvoering voor Talpa en John de Mol deed. Ze koos ervoor haar loopbaan buiten het bedrijf voort te zetten en werkt nu voor het Prinses Máxima Centrum.

Loudon overzag in zijn functie het communicatiebeleid van het gehele concern en was hij de woordvoerder van John de Mol. Volgens hem is de keuze voor een carrièreswitch louter positief. Hij wil terug naar het vakgebied waar hij zo lang in werkte onder meer als correspondent in het Midden Oosten voor het NOS Journaal en als freelancer voor CNN, de BBC, dagblad Trouw en weekblad Elsevier.

Oude liefde

Je stel liever vragen dan dat je ze als woordvoerder beantwoordt? Loudon: ‘Nou ja, het is gewoon inderdaad een andere rol. Je hebt weleens dat je denkt, dit past minder bij me en dit is wat ik heel erg graag wil doen. Dat laatste heeft geleid tot de keuze voor mijn oude liefde, de buitenlandjournalistiek.’

Loudon beaamt dat woordvoering geen eenvoudig klus is, zeker bij een organisatie die zo in verandering is. ‘Ik heb hier een grote kans gekregen dat ik heb kunnen werken in deze positie. Er gebeurt hier enorm veel, het bedrijf is erg ambitieus, en dat neem ik mee. De ontwikkelingen bij Talpa Network zal ik ook met veel interesse blijven volgen.’

Veel bereikt en betekend

Loudon  heeft het afgelopen jaar veel bereikt en betekend als directeur communicatie, zegt Peter de Mönnink, ceo van Talpa Networks. ‘Het is voor ons erg jammer dat hij gaat, maar wij respecteren zijn keuze.’ Het is nog niet bekend wie de functie van Loudon overneemt. Talpa gaat ‘zo snel mogelijk op zoek naar goede vervanging’, aldus De Mönnink.

Jacqueline Hekkers, manager Communicatie Content bij Talpa Network, neemt na het vertrek van Loudon op 5 april zijn woordvoeringstaken voorlopig waar.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie