Jumbo-topman: ‘Klanten verrassen met foodbeleving werpt vruchten af’

De supermarkt noteert een omzetgroei van 16,5 procent, door uitbreiding filialen én plus bestaande winkels.

'Foodbeleving' bij stationswinkel op station Eindhoven
Jumbo

De omzet van supermarktketen Jumbo groeit flink door. Door een uitbreiding van het aantal filialen en flink meer omzet in de bestaande winkels, gingen de gezamenlijke verkopen in het eerste halfjaar met 16,5 procent omhoog naar ruim 4,6 miljard euro.

Jumbo kreeg er 44 nieuwe winkels bij, waaronder de resterende door Jumbo overgenomen EMTÉ-supermarkten. Dat brengt het totaal op 662 vestigingen. Het marktaandeel van Jumbo kwam mede hierdoor op het hoogste punt ooi uit: 21,6 procent.

Advertentie
advertisement

Bestuursvoorzitter Frits van Eerd zegt de indruk te hebben dat Jumbo's strategie om klanten te verrassen met ‘foodbeleving’ (denk aan ruiken, proeven, nieuwe ideeën krijgen en ter plekke eten), steeds duidelijker zijn vruchten afwerpt. Jumbo heeft inmiddels zeven filialen met het concept ‘Jumbo Foodmarkt’, grote winkels waar inspiratie centraal staat, bijvoorbeeld doordat klanten er door chefkoks bereide maaltijden kunnen proeven. Elementen van het concept worden volgens Van Eerd ook vaker toegevoegd in reguliere filialen.

Zuiderburen

Jumbo werkt hard aan zijn gang naar België. Nog dit jaar zal Jumbo de eerste drie winkels openen in de plaatsen Rijkevorsel, Pelt en Lanaken. Voor 2020 richt Jumbo zich op verdere uitbreiding met zo’n twaalf tot vijftien nieuwe supermarkten. Op langere termijn ziet Jumbo potentieel voor zeker honderd winkels bij de zuiderburen.

La Place

Ook La Place blijft uitbreiden. Naast de recente opening van de zogeheten flagshipstore in de Amsterdamse Kalverstraat, opende La Place ook een restaurant op het vliegveld van Barcelona. Verder dit jaar staan nieuwe vestigingen gepland in onder meer Roosendaal en Madrid. Het totaal aantal La Place-vestigingen zal daarmee uitkomen op 105.

 

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Advertentie