MediaMarkt breidt aanbod uit met online marktplaats in Nederland

De marktplaats moet de omzet uit online verhogen van ongeveer dertig naar vijftig procent.

MediaMarkt lanceert een online marktplaats in Nederland, waarop 'geselecteerde partners' hun producten kunnen aanbieden. Die producten zijn niet in de winkels van MediaMarkt verkrijgbaar. De retailer wil met de marktplaats-strategie zijn omzet uit online verhogen van zo'n dertig naar vijftig procent.

Nieuwe productcategorieën

Partners kunnen via de MediaMarkt-marktplaats producten verkopen die al bij Mediamarkt te koop zijn, zoals computers, smartphones en televisies. Maar de retailer staat ook nieuwe categorieën toe, en breidt zijn online productaanbod zo uit. Binnen de marktplaatsomgeving zijn bijvoorbeeld slimme accessoires voor huisdieren, fitnessproducten en elektrische fietsen verkrijgbaar.

MediaMarkt geeft aan dat de consument via de marktplaatsomgeving ook gereviseerde producten kan kopen. Producten die na een eerste gebruiksperiode dus geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd zijn dus. Gereviseerd is daarom anders dan de outlet-producten die MediaMarkt al jaren verkoopt, en die een kras of deuk kunnen vertonen.

MediaMarkt heeft hoge verwachtingen

Voor Mediamarkt is het lanceren van een online marktplaats niet nieuw. Vier jaar geleden startte het bedrijf met deze omnichannelstrategie in Duitsland, Spanje en Oostenrijk. Nu is Nederland dus aan de beurt - een stap die eind 2022 al werd aangekondigd.

Remko Rijnders, ceo van MediaMarkt Benelux, verklaart: 'We zijn zeer verheugd dat we nu live zijn met de Marketplace in Nederland. Ons land heeft een hoge internetpenetratie en online winkelen is hier natuurlijk al ver ontwikkeld. We hebben dan ook hoge verwachtingen, vooral omdat we echt iets anders doen dan de bestaande platforms. De lancering past bovendien naadloos aan bij onze strategie die gericht is op het bieden van een ongeëvenaarde klantbeleving via verschillende kanalen, fysiek en digitaal. Dit is een puzzelstukje in die strategie, maar wel een zeer belangrijke.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie