In memoriam: Igor Milder

De onlangs overleden Igor Milder, voormalig managing director van Lost Boys, was als mens 'bigger than life'.

Igor is op 8 april overleden, nog maar 44 jaar oud. Al op jonge leeftijd kende Igor succes bij Renault. Na wat korte tussenstappen startte hij Inpact, een online marketingbureau dat tegen een toen moeilijke markt in snel groeide door een perfecte combinatie van liefde voor het vak en de met passie beleden overtuiging dat er iets goeds gebeurde.

Het was een kunststuk dat iedereen verwonderde. Hij verkocht Inpact aan Lost Boys, werd er geliefd en ceo, had daarna een avontuur bij Talpa Digital en was vanuit het door hemzelf mede gecreëerde Open Industries aanjager, hoeder, een halve vader soms ook van een reeks groene en al rijpere bedrijven.

Igor was creatief, marketeer en pur sang ondernemer tegelijk. Maar misschien was hij bovenal online pionier, het gevolg van een uitstekend, bijna hypersensitief gevoel voor de tijdgeest. Peer-to-peer was voor Igor geen geleend concept. Igor ademde peer-to-peer.

De mens Igor was bigger than life. Hij wist hoe je moest feesten en er was altijd muziek. Igor toonde een tomeloze energie, een humor, een luchtigheid, een ‘dat gaat lukken’-mentaliteit waarbij zelfs grote, zeurende tegenslagen tijdelijke wolkjes leken aan een strakblauwe lucht.

Igor gaf heel veel mensen heel veel, en vrijwel permanent. Hij stelde zijn netwerk open, kwam met ideeën, was een verbinder. Hij zorgde dat je samen vooruit kwam, wisselde de scherpste strategische inzichten af met een grap of een act waardoor je het in je broek deed van het lachen.

Wij, vrienden en bekenden, mensen die langer of korter intensief met Igor samen werkten, mochten van zijn immense persoonlijkheid genieten. Door wat hij gaf voelde je je bijzonder. Nu zien we beter zijn kwetsbare mix van groot denken, lef en gevoeligheid.

Dat maakt het verdriet zo enorm. Over Igor, over zijn lieve vrouw en meiden, over dat zo’n mix misschien niet kan. Maar dat laatste weigeren we te accepteren.

Lieve Igor, je was een feest en zo onthouden we je.

Dirk van den Bosch

Ruurd Priester

Marcel Houtman

Advertentie
advertisement
Advertentie