Sex is betaalbaar rond feestdagen, dankzij Etos

Durex-condooms in de aanbieding, tast dat de perceptie aan?

Durex 1+1 gratis. Mijn blik viel erop toen ik langs de Etos liep.

En wel om twee redenen:

  • Vroeger was dit product alleen achter de toonbank te verkrijgen. Dit had te maken dat het een diefstalgevoelig product was. Mensen schaamde zich ervoor, dus gingen ze het stelen. Nu staat het open en bloot buiten de winkel. Tijden veranderen.
  • Durex in de aanbieding? Ja, tijden veranderen inderdaad.

Eigenlijk was er nog een derde opvallende ontwikkeling. De hoeveelheid variatie die Durex momenteel biedt in het schap. Je kan veel zeggen, maar het merk heeft niet bepaald stil gezeten. Het lijken wel konijnen, zoals de producten zijn vermenigvuldigd afgelopen tijd. 

Maar Etos dus..
De Etos heb ik inmiddels dus leren kennen als een 1+1 winkel. Als je hier iets voor de volle pond koopt, weet je dat je te veel betaalt. Oftewel deze winkelketen is één van de redenen dat ik de werkelijke waarde van een product niet meer zie zoals de waarde die het merk ooit voor ogen had voor dat product. De werkelijke waarde voor deo, shampoo, douchegel et cetera ligt op minimaal 30 procent korting.

Behalve dat ene product dan, condooms. Dat dient een ander doel, enerzijds maatschappelijk, anderzijds genot. Zo zijn er condooms van het merk Durex en van het merk... Tja, geen idee eigenlijk. Dus laten we het houden op Durex. Ik zag wel een eigen merk condooms van Etos, maar condooms zijn letterlijk en figuurlijk zo’n &;gevoelsdingetje&;. Je bent er niet trots op om met een merk rond te lopen, maar het voelt gewoon veilig, dus goed!

Een pakje van 12 condooms kost zo’n 12 euro, dus je betaalt ongeveer 1 euro per condoom. Dat is de prijs voor het vervullen van jouw seksuele genot. Basta. Dat is de waarde en dat is wat ik al sinds de puberteit als waarde heb aangenomen. Totdat ik langs de Etos liep dus.

Ik koop verzorgingsproducten al niet meer voor de hoofdprijs, principe kwestie, maar dat Etos nu ook mijn waardeperceptie voor condooms heeft aangetast. Oef, dat gaat pijn doen als de 1+1 voorbij is. Hopelijk raakt mij dit niet harder dan mijn geslachtsdeel aan kan.
Aan de andere kant: als de actie de maatschappij stimuleert om veiliger sex te hebben of misschien zelfs meer sex te hebben, dan is dat natuurlijk ook wat waard! Nog meer misschien.

Feestdagen in het vooruitzicht
De feestdagen komen er weer aan. Dit schijnen de dagen te zijn dat mensen zich het meest eenzaam voelen.

Als je dan toch inkopen doet, loop even langs de Etos.

Etos helpt je wel de toch al zo dure feestdagen door en zo knallen we tenminste veilig het nieuwe jaar in.

Dit blog verscheen eerder op

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie