Waar komen studenten HBO-communicatie terecht?

Gezocht: oud-studenten HBO-Communicatie die zijn afgestudeerd tussen 2006 - 2013. Het landelijk overleg van communicatieopleidingen in Nederland (Loco) onderzoekt hoe ze zijn terechtgekomen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het Loco wil weten hoe het staat met de werkgelegenheid voor communicatieprofessionals in het algemeen. Het brengt daarom in kaart wat er met hun oud-studenten is gebeurd: Waar werken zij? Hoe snel hebben zij werk gevonden?

Ook wil het graag weten hoe de opleidingen inhoudelijk aansluiten op de situatie in de praktijk: op welketerreinen past dat goed en waar liggen tekortkomingen?

Daarnaast is het geïnteresseerd in de carrièrepatronen die afgestudeerden hebben doorlopen: zitten ze nog in de eerste baan of zijn ze inmiddels doorgeschoven naar een andere functie binnen dezelfde organisatie of daarbuiten?

Om al deze thema’s goed in beeld te kunnen brengen, wordt er door alle HBO-communicatieopleidingen een onderzoek gedaan onder alumni. De doelgroep is iedereen die tussen 2006 en 2012 afgestudeerd is van een communicatieopleiding in Nederland. Het gaat hierbij niet om een beoordeling van de gevolgde opleiding, maar om de stand van zaken in het werkveld, aldus Loco

Ga voor het onderzoek naar:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie