Webwinkels noteren in november omzetgroei van 5,2 procent

De detailhandel zette in november meer om dan in dezelfde maand in 2020, aldus het CBS.

De online omzet in Nederland was in de maand november 5,2 procent hoger dan in november 2020. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Winkels voor wie online verkoop een nevenactiviteit is (multichannel), hebben in november 1,1 procent meer omgezet. Webwinkels hebben 8,6 procent meer omgezet. 

Veel categorieën in de plus

Veel categorieën noteerden in november een hogere online omzet dan in dezelfde maand in 2020. Er werd meer verdiend aan drogisterijartikelen, voedingsmiddelen, non-foodartikelen, kleding en modeartikelen. De cijfers liggen in lijn met de uitspraken van betaalbedrijven, die eind november al zeiden dat er op de commerciële feestdag Black Friday (26 november) meer online is uitgegeven. 

Elektronica minder in trek

Consumentenelektronica kende een lagere online omzet (-16,5 procent). Kenners wijten die daling met name aan lagere kortingen op de Black Friday en aan de enorme verkopen in november 2020. Toen hadden veel Nederlanders nog apparatuur nodig om (beter) thuis te kunnen werken en werd er daarom massaal ingeslagen. De kortingen op consumentenelektronica lagen tijdens Black Friday 2020 ook hoger, waardoor er meer (impuls)aankopen gedaan zijn. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie