WNF komt met eigen YouTube-series – de eerste is Wildlife Crime Fighters

De series vormen ‘het hart van de contentstrategie die WNF op YouTube nastreeft’.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag wordt de eerste aflevering uitgezonden van Wildlife Crime Fighters: een YouTube-serie van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De serie wordt alleen uitgezonden op het vernieuwde YouTube-kanaal van WNF. Contentmarketingbureau LVB Networks produceerde de serie en is verantwoordelijk voor de strategie en vernieuwing van het kanaal.

Breed publiek

Wildlife crime staat wereldwijd in de topvijf van georganiseerde misdaad en vormt een serieuze bedreiging voor diersoorten als de neushoorn, olifant en tijger. Het stoppen van stroperij en illegale handel is een belangrijk doel van het Wereld Natuur Fonds. Het WNF kiest voor YouTube om de thematiek onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Zeer directe weg

Campagnemanager Cynthia van Zwol van het WNF: ‘Online video biedt de mogelijkheid om onze doelgroep via een nieuwe en zeer directe weg te bereiken. Het is een belangrijk onderdeel van onze totale communicatiestrategie. Goede en heldere formats voor YouTube zijn essentieel, Wildlife Crime Fighters is de eerste serie. We hebben al plannen voor andere series speciaal voor YouTube.’

Complete kanaalstrategie

De serie met afleveringen van maximaal vier minuten maakt deel uit van een complete kanaalstrategie. Het YouTube-kanaal is hiervoor flink onder handen genomen. Vanaf vandaag staat elke dinsdag tot en met 30 juni om 19.00 uur een nieuwe aflevering Wildlife Crime Fighters op het YouTube-kanaal van WNF klaar. Aart Lensink, directeur LVB Networks: ‘Series, zoals Wildlife Crime Fighters, vormen het hart van de contentstrategie die WNF op YouTube nastreeft. De toekomst van contentmarketing ligt ook in deze manier van denken.’

Tijgerstroperij

In de van Wildlife Crime Fighters laat WNF-ambassadeur Harm Edens de desastreuze gevolgen zien van tijger- en olifantenstroperij in Thailand. Iedere week komt er een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van WNF te staan.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie