Podcast van de week: Electric Generation

Marvin Jacobs van audio-agency Airborne kiest de podcast van de week. Onderscheidende audioproducties van merken.

Binnen de wereld van branded-podcasts lopen wij verrassend vaak aan tegen merken die iets wezenlijks te vertellen hebben. Vaak over actuele maatschappelijke thema’s, zoals diversiteit of duurzaamheid. En in die laatste categorie valt Electric Generation van Ford. 

The world of electrification

Ford is één van de meer zichtbare automerken, wat betreft podcasts. Zo adverteerde het bedrijf jaren geleden al in (Amerikaanse) podcasts. Vorig jaar maakte het bovendien een complete serie, gewijd aan het iconische model Ford Bronco . Aan deze inspanningen kan sinds eind vorig jaar ook Electric Generation worden toegevoegd. Hierin onderzoekt host en stand-up comedian Chuck Nice ‘the world of electrification’. Oftewel, hoe ziet de wereld eruit als die niet meer op fossiele brandstof draait, maar op elektriciteit? 

Gedragsverandering

Zo’n wereld is voor de gemiddelde Amerikaan waarschijnlijk lastig voorstelbaar, aangezien de VS ‘s werelds grootste fossiele brandstofverbruiker is. Ford probeert de geesten rijp te maken voor de energietransitie. In de podcast behandelt host Chuck verschillende onderwerpen, met als onderliggende doel om luisteraars anders naar nieuwe vormen van energie - lees: elektriciteit - te laten kijken. Zo gaat een van de afleveringen over het maken van een roadtrip, in een elektrische auto. Onder meer een reisjournalist deelt haar ervaringen en concludeert dat haar grootste angst - beperkt bereik, eindigen met een lege accu - ongegrond is. 

In andere een aflevering gaat het juist weer meer over de maatschappelijke kant. Iemand van de gemeente van Seattle legt uit wat de voordelen zijn als vuilniswagens, stadsbussen en ander stadsvervoer elektrisch is. En vooral ook hoe je zoiets technisch organiseert. 

Vermakelijk en leerzaam

De productiekwaliteit van de podcast blaast je niet omver: het is voor een groot deel een vraag-antwoord conversatie. Desondanks is het, vooral door de gevatte host, vermakelijk en leerzaam. Daardoor is het makkelijk verteerbaar en voelt het niet als verplicht huiswerk. Een maatschappelijk relevant thema, dat natuurlijk ook nog eens direct verbonden is met de verkoop van auto’s. Wie twijfelt aan het kopen van een elektrische auto, komt na beluistering Electric Generation in elk geval meer beslagen ten ijs. 

Luister naar Electric Generation op Spotify

Meer luisteren?

Alle eerdere ‘podcasts van de week’ vind je op deze overzichtspagina. Gelijk luisteren? Dat kan met deze handige afspeellijst op Spotify]. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie