Politie vernieuwt gedateerde voorlichtingsvideo tot interactieve tool

Potentiële kandidaten kunnen in de nieuwe video informatie en ervaringen delen én per selectieonderdeel kiezen van wie ze informatie willen.

Politie vernieuwd gedateerde voorlichtingsvideo tot interactieve tool
Steam

De politie presenteert een nieuwe interactieve video over de selectieprocedure om in dienst te treden bij het korps. Volgens de Politie voldeed de vorige video niet meer aan de eisen van potentiële kandidaten, die vroegen om meer duidelijke voorlichting over de verschillende selectie-onderdelen. De video is ontwikkeld door Arbeidsmarktcommunicatie-bureau Steam. Het gebruikte platform voor de video is BlueBillyWig.

Steam legt uit dat de content in de voorlichtingsvideo is ontwikkeld op basis van de specifieke informatiebehoefte van mogelijke kandidaten in het selectieproces. De video zou jaarlijks, naast de voorlichtingsfunctie, op social media meer dan 50K views hebben.

Politie vernieuwd gedateerde voorlichtingsvideo tot interactieve tool
Politie vernieuwd gedateerde voorlichtingsvideo tot interactieve tool Steam

Vooronderzoek

De bepaalde informatiebehoefte van kandidaten is opgedaan uit een enquête onder 700 (potentiële) kandidaten van de selectieprocedure. De Politie concludeerde dat mogelijk toekomstige agenten vooral vroegen om een duidelijk overzicht van alle onderdelen en informatie over het selectieproces. Zij zouden dit vervolgens bij voorkeur tot zich willen nemen middels video en livestreams. 

Interactieve tool 

De nieuwe interactieve tool moet recruiters, selectiedeskundigen en net gestarte studenten de mogelijkheid bieden om informatie en ervaringen met elkaar te delen over alle stappen in het selectieproces. Gebruikers kunnen in de video per selectieonderdeel kiezen van wie ze informatie willen over welke selectie-onderdelen; de sporttest, de medische keuring, de cognitie– en taaltest, de inschrijving, het intakegesprek, het psychologisch onderzoek of de screening. 

Ontkrachten denkbeelden

De Politie verwacht dat de in de tool geboden antwoorden bepaalde vooroordelen over de procedure ontkrachten. Dit zouden bijvoorbeeld denkbeelden kunnen zijn over wat de mogelijkheid tot inschrijving is met een strafblad tot de vraag hoe fit iemand dient te zijn voor de sporttest.

Beter inzicht bieden

Rob Bary, creatief bij Steam spreekt de verwachting uit nu een beter inzicht te bieden in de selectieprocedure zoals kandidaten dat graag zien. ’Dat komt vooral doordat iemand die zich kon vereenzelvigen met de doelgroep, in opdracht van de politie, heeft onderzocht waar de mismatch lag tussen de huidige informatie en de informatiebehoefte van de deelnemers.’ 

De interactieve video is te vinden op de wervingssite: Kom bij de Politie

Lees ook: Defensie lanceert nieuwe wervingscampagne voor technici 

Credits:

Opdrachtgever: Politie

Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Jolanda Bouwmeester, Kim Joosten, Jeska ter Horst.

Bureau: Steam
Creatie: Olger Ypma, Rob Bary, Sanne Houwing, Martin van Triest.

Strategie: Jari Kloppenburg

Account: Hans Kroonen, Door van Dinten, Bernice Schenk. 

Productiemaatschappij: Frshmn 

Tool: BlueBillyWig.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie