Short video's op Pinterest en tippen op TikTok

Eva Dekker van social-agency Blauw Gras praat je bij over de laatste social updates in #lekkersociaal.

Nieuwe Features

TikTok test een nieuwe functie voor direct fooien

Er is goed nieuws voor TikTok-creators, het platform is begonnen met het testen van een nieuwe functie voor fooien waarmee creators geld van fans kunnen accepteren buiten livestreams om. Voorlopig is de functie alleen beschikbaar voor een paar geselecteerde creators, van wie de meesten minstens 10.000 volgers hebben.

TikTok treedt in de voetsporen van Twitter, dat eerder dit jaar zijn 'Tip Jar'-functie lanceerde. Nu meer mensen sociale platforms gebruiken om geld te verdienen, zal dit een welkome aanvulling zijn op TikTok, waardoor meer makers worden aangemoedigd om lid te worden van de app.

Clubhouse lanceert nieuwe functie voor vastgezette links

Clubhouse heeft een nieuwe functie voor vastgezette links onthuld waarmee moderators externe links bovenaan een kamer kunnen plaatsen. Deze links kunnen van alles zijn, van een nieuwsartikel tot een podcast. Ongepaste links worden om veiligheidsredenen beperkt. Hierdoor kunnen moderators meer context toevoegen aan hun gesprekken, terwijl ze ook verkeer naar gewenste websites leiden. Clubhouse neemt geen inkomsten uit transacties die via de link plaatsvinden.

Pinterest 'Watch" tabs
Bron: Pinterest

Pinterest lanceert ‘Watch’ 

Pinterest vernieuwt zijn homefeed en voegt een nieuw tabblad ‘Watch’ toe waar mensen door korte video's of een reeks foto's kunnen scrollen. De nieuwe feature lijkt op de TikTok-feed, waar je snel omhoog of omlaag kunt vegen om video's te bekijken. Gebruikers kunnen de inhoud opslaan in hun profiel en deze "vastzetten" op een virtueel bord.

Pinterests Watch-feed belicht inhoud die wordt gedeeld via 'Idea Pins', waarmee gebruikers meerdere afbeeldingen, video's, lijsten en tekst aan één pin kunnen toevoegen. Een ander tabblad genaamd 'Bladeren' toont verschillende afbeeldingen en video's en lijkt op de huidige feed van Pinterest.

Revival van muzieklegendes TikTok (Abba, The Beatles)

TikTok is niks zonder de audio onder de korte filmpjes. Complete challenges en (dans)trends ontstaan op nummers uit de vorige eeuw en nieuwe sterren worden geboren doordat zij viral gaan op TikTok. Zowel oude als nieuwe muziek.

Zo hebben de legendarische Beatles bijna 60 jaar na hun eerste nummer 1 hit zich aangesloten bij TikTok ter ere van de wereldwijde release van de de nieuwe versie van het Let It Be-album. Fans op TikTok kunnen nu het account volgen dat is gewijd aan de enorme nalatenschap van John, Paul, George en Ringo. Voor het eerst kunnen creators hun video's laten begeleiden door de soundtrack en creëren met 36 van de meest iconische nummers uit de premium muziekcatalogus. De 12 nummers van het Let It Be-album zijn nu beschikbaar als soundtrack voor video's, waaronder legendarische hits als "Get Back", "Across The Universe" en het altijd overweldigende titelnummer 'Let It Be'. 

Eerder zagen we al dat solonummers van Elton John, Paul McCartney en het legendarische dancing queen van Abba live gingen op de app. Interessant is dan ook dat TikTok hiermee directe invloed heeft op de hitlijsten. Dit is terug te zien bij nummers van nieuwe artiesten zoals o.a. Doja Cat en Olivia Rodrigues.

Ook dit effect zien we niet alleen bij nieuwe nummers tegen. Onlangs ondervond het in 1977 gereleasde nummer ‘Dreams’ van Fleetwood Mac een enorme opleving op de app doordat Tiktokker Doggface208, aka Nathan Apodaca wat op z’n longboard rijdt, cranberrysap drinkt en playbackt op het nummer waarna deze ook steeg in de hitlijsten.

Twitter en Instagram begraven na negen jaar de strijdbijl

Voor het eerst in negen jaar is het weer mogelijk om een voorvertoning van je Instagrampost te posten via Twitter. In 2012 wilde Instagram ervoor zorgen dat de plaatjes alleen op Instagram bekeken konden worden en hoopte zo meer gebruikers te trekken. Als tegenreatie ontnam Twitter de rechten van Instagram en verwijderde de functie waarmee gebruikers op Twitter mensen konden opzoeken die ze al volgden op Instagram.

De twee platformen hebben kennelijk de strijdbijl begraven want Twitter schrijft; “Als je je recentste Instagram-bericht ook op je Twitter-tijdlijn wil delen, heb je geluk. Als je een link naar een Instagram-post in een tweet zet, wordt die met een kaartje en een preview getoond.'


 

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie