ShowHeroes laat adverteerder qr-code aan videoreclame toevoegen

Volgens het bedrijf raken steeds meer mensen bekend met het scannen van een qr-code, ook op televisie.

Zo prijst ShowHeroes de qr-code-toevoeging aan
Afbeelding: ShowHeroes

Adverteerders die gebruikmaken van het ShowHeroes-platform om videoreclames op connected tv (CTV) te delen, kunnen vanaf nu een eigen qr-code aan die videoreclame toevoegen. De tv-kijker scant de qr-code met bijvoorbeeld zijn smartphone en komt zo uit bij een webpagina, app, video of andere vorm van content. ShowHeroes zegt de qr-code in de visuele stijl van een merk te kunnen maken. Een ander nieuw advertentieformaat laat de adverteerder verschillende animaties toevoegen aan zijn videoreclame. Die animaties worden dan geproduceerd door ShowHeroes.

Tim Samson, net begonnen als countrymanager van ShowHeroes Nederland, zegt over de qr-code-toevoeging: 'Volgens recent onderzoek naar CTV heeft heeft veertig procent van de Nederlandse CTV-gebruikers wel eens een QR in een advertentie gebruikt en naar verwachting zal dat percentage snel stijgen. De lancering van deze nieuwe interactieve videoformaten komt dan ook op een goed moment.. [..]' In Nederland werken de twee nieuwe functies op smart-tv's binnen de apps van Samsung TV en het minder bekende Rakuten. Verwacht de technieken van ShowHeroes dus niet in elke smart-tv-app waar je video mee kijkt. 

QR-code steeds vaker op tv

ShowHeroes is niet het enige bedrijf dat zich overtuigd toont van de qr-code op de televisie. Steeds meer adverteerders kiezen ervoor om een qr-code op te nemen in hun tv-strategie. Zo lanceerde cryptohandelsplatform Coinbase een Superbowl-commercial die enkel bestond uit een bewegende qr-code die gratis Bitcoin beloofde. De commercial, die door tientallen miljoenen mensen werd bekeken, leidde tot zoveel qr-scans naar de website dat die overbelast raakte. Vakgenoten roemden de eenvoudige commercial in een overzichtsartikel op Adformatie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie