TikTok lanceert Q&A-functie en Reels straks terug te zien op Facebook

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #Lekkersociaal

TikTok lanceert nieuwe Q&A-functie voor meer interactie

Meer betrokkenheid en interactie, daar focust TikTok zich op met de lancering van de nieuwe Q&A-functie. Met de nieuwe functie kunnen fans vragen stellen aan hun favoriete TikTok creators. Het antwoord en de originele vraag verwerkt de creator vervolgens in een video. 

Naast de bestaande optie om een reactie te plaatsen, komt deze update nu met een knop voor de Q&A-vragen. Deze vragen worden voor de TikTok creators gelabeld en zijn hierdoor makkelijk terug te vinden. De videomakers kunnen vragen ook als sticker toevoegen aan een video. Zo koppel je de video met het antwoord gemakkelijk aan de originele video waar de vraag werd gesteld. 

TikTok laat het niet alleen hierbij: een compleet overzicht van vragen en antwoorden wordt zichtbaar op het profiel. Je moet het zien als een nieuwe pagina op een profiel. Hier worden niet alleen alle vragen verzameld, maar ook de antwoorden en de video waarbij de vraag hoort. Lekker overzichtelijk dus!

De nieuwe update zorgt ervoor dat het makkelijker wordt om Q&A’s te stimuleren. Ook zorgt het ongetwijfeld voor meer interactie. Creators kunnen met deze functie grotere communities opbouwen en hoeven nu niet uit te wijken naar andere platform voor Q&A’s. Aan wie ga jij je eerste vraag stellen? 👀

Advertentie
advertisement
TT 6

Live audiogesprekken van Spaces straks terug te luisteren

Een ergernis of alleen opmerkelijk? Veel mensen vragen zich af waarom de Clubhouse Rooms niet terug zijn te beluisteren. De Twitter concurrent van Clubhouse, Spaces, zet de eerste stap en gaat dit misschien wél mogelijk maken. In een interview laat Kayvon Beykpour, Head of Consumer Product van Twitter, weten dat het platform werkt aan een functie om de gesprekken op te nemen. 

Kayvon vindt wel dat het een optie moet zijn. De host moet zelf kunnen bepalen of het gesprek wel of niet wordt opgenomen en wat er vervolgens met het materiaal gebeurd. De host kan er bijvoorbeeld voor kiezen de opname kort te bewerken om vervolgens te delen als podcast.🎙️ 

We zullen het nog even moeten afwachten, maar misschien wint Spaces hiermee terrein als het gaat om live audiogesprekken. Of blijven we alsnog massaal op Clubhouse?

Nooit meer keuzestress met Netflix Fast Laughs

Je zou denken dat alle TikTok kopieën inmiddels al wel op de markt zijn, maar niets is minder waar: Netflix mengt zich nu ook in het strijdveld. We kennen het platform natuurlijk allemaal van de films en series, maar ook Netflix wil de kracht van korte video’s gaan gebruiken binnen de mobiele app. Via een los tabblad onderaan in de app, kan je binnenkort de Netflix Fast Laughs vinden. 

Het grootste doel van deze functie? Gebruikers wat kijk-inspiratie geven zodat je niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar wat je wil kijken. Vanuit de video voeg je de serie, film of docu gemakkelijk toe aan je ‘watch later’-lijst of deel je hem met vrienden. Dus voor wie dacht dat je Netflix had uitgespeeld… er is altijd meer! 📺

Netflix Netflix

Copy - Paste Reels op Facebook?

Ook Facebook waagt een poging om TikTok te verslaan: ze halen Instagram Reels nu namelijk ook naar Facebook. Met één druk op de knop wordt het straks mogelijk om de korte video’s door te plaatsen. Deze integratie zagen we al eerder voor feedposts en stories. Naast alleen doorplaatsen, wil Facebook in de toekomst ook het creëren van de korte video’s in de app mogelijk maken. Gaat het Facebook lukken om de battle der korte video’s te winnen, of blijven creators hun TikTok video’s een-op-een doorplaatsen op al hun kanalen? 

Of de functie binnenkort voor iedereen beschikbaar is, is nog even afwachten. De update wordt op dit moment getest in India. Afhankelijk van het succes zal worden besloten of de functie overal wordt uitgerold.

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie