Vanaf nu livestreams op Pinterest en tips & tricks voor Instagram

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #Lekkersociaal

TikTok lanceert campagne #FactCheckYourFeed

TikTok barst 💥 van de creatieve content, en daar is TikTok maar al te blij mee! Maar zoals het bekend is het belangrijk om soms kritisch te zijn naar wat je ziet en welke informatie er wordt gedeeld. Daarom lanceert TikTok de nieuwe campagne #FactCheckYourFeed.  

Met deze campagne wil TikTok hun gebruikers helpen om kritisch te zijn naar de content die ze kijken. Om de hashtag een boost te geven werkt TikTok samen met meerdere content creators. Die creëerden video’s waarin duidelijk werd hoe je kritisch kunt nadenken over de content die je kijkt. Want TikTok wil dat gebruikers bewuster omgaan met de content die ze kijken en niet alles voor lief nemen wat ze voorbij zien komen. Vorig jaar lanceerde TikTok al eerder een hashtag campagne, #LearnOnTikTok, de hashtag om leren op het platform te stimuleren. Deze campagnes bewijzen maar weer dat TikTok meer is dan een entertainment platform.

Betalen voor meer Twitter features? 💰

Juli vorig jaar deed Twitter onderzoek, voor welke content zou de doelgroep willen betalen op het platform? Dat heeft interessante uitkomsten opgeleverd. Met deze resultaten kon Twitter nieuwe subscribers opties ontwikkelen. 

De eerste abonnementsvorm van Twitter heet Twitter Blue. 💙 Op dit moment in een testfase, maar wat kunnen we ervan verwachten? Voor een maandelijks bedrag van 2,99 krijg je toegang tot verschillende features. Allereerst kan je straks opgeslagen tweets een bookmark geven. Zo sorteer je eenvoudig opgeslagen tweets en vindt je ze makkelijk terug. De tweede feature is het verwijderen van Tweets. Met Twitter Blue kan je tweets intrekken binnen een bepaalde periode na livegang. 

De ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen. Twitter benoemd ook de mogelijkheid van verschillende abonnementsvormen. Betaal je meer? Dan zijn er meer features beschikbaar. Zien we straks ook een betaalde versie voor exclusieve content of toegang tot Twitter groepen?

YouTube short clips ✂️

Korte video’s zijn een hype. Toch vinden we op YouTube vaak video’s die minimaal langer zijn dan 1 minuut. YouTube heeft hier de oplossing voor gevonden. De optie ‘clips’, zorgt ervoor dat je een kort gedeelte van de video kunt delen. De functie bestond al even, maar straks voor 10 x meer gebruikers beschikbaar.

Met deze functie kan je een klein stukje, van maximaal 1 minuut, selecteren en delen. Bij het aanklikken van de link, zie je de clip, op de originele pagina van de video. Meer zien? Dat kan dan dus gemakkelijk. Een feature die interessant is voor de doelgroep die fan zijn van korte video’s.

Pinterest live stream

Op zo’n beetje elk social platform is er de mogelijkheid om live te gaan. Dus dan kan je als upcoming platform natuurlijk niet achterblijven. Het aantal gebruikers op het platform blijft groeien. Dus Pinterest ziet kansen om de creators van het platform te boosten en meer engagement te realiseren. Met de welbekende livestream tool. Hoe gaat Pinterest dit aanpakken?

De lancering 🚀 en test van deze functie op Pinterest wordt groots aangepakt. Een online event van maar liefst 3 dagen met 21 creators. De livestream is direct te volgen vanuit de app en beschikbaar voor alle 475 miljoen gebruikers, wereldwijd. Onder het nieuwe tapje ‘live’ zijn 24 tot en met 26 mei per dag 7 streams te vinden over onderwerpen als: eten, design en mode. Ben jij van de partij?

Instagram tips!

Afgelopen week kwam Instagram met verschillende tips, voor DM’s en producttags en een nieuwe functie om voornaamwoorden toe te voegen aan je profiel. En nu hoor ik je denken voornaamwoorden? Een woord dat verwijst naar personen, dieren of dingen, zonder die met namen te noemen. Een toevoeging die ervoor zorgt dat gebruikers zichzelf kunnen vertegenwoordigen zoals ze willen op het platform. Genoeg om over te praten, dus we nemen je mee in de laatste ontwikkelingen van Instagram!

Wist jij bijvoorbeeld dat als je een DM lang ingedrukt houdt, je hem kan markeren als ongelezen? Daarnaast heeft Instagram, net als Facebook een vanish mode. De bericht chat verdwijnt wanneer je een bericht gelezen hebt. Ontvang je een nieuw bericht, dan wordt jullie chat weer zichtbaar. Een handige functie als je dingen te verbergen hebt?! 

Als creator en bedrijf is het mogelijk om product tags toe te voegen. Veel ondernemers gebruiken deze functie om gemakkelijker een link te maken naar hun producten en website. Zorg ervoor dat je de producten hebt toegevoegd in je catalogus. Vervolgens is het super makkelijk om producten te taggen in je foto, Reel of IGTV. Voor een producttag in je stories ga je naar stickers.

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie