Vang Pokémons in je slaap en IGTV gaat horizontaal

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Snapchat en muziek

Stel je voor; jij bent de Snapchat-baas. Hoe houd je je hoofd boven water met concurrenten als Instagram en Facebook? Doordenkertje. Wat dacht je van de muziek? Klinkt goed in de oren.  

Snapchat is druk aan het onderhandelen met grote platenlabels om meer muziek aan berichten toe te kunnen voegen. Momenteel heeft Snap, het bedrijf achter Snapchat, weinig muziekrechten. Toch willen zij het aanbod uitbreiden. Hier wordt dus hard aan gewerkt en gesprekken met platenlabels zijn in volle gang, maar echte deals zijn nog niet gesloten.

Gaan de gesprekken goed? Dan kun je straks mogelijk muziek toevoegen aan berichten. Geen zorgen voor Spotify of Apple, want een on-demand muziekdienst gaat het niet worden.

Advertentie
advertisement
Snapchat
Snapchat Snapchat

Pokémon’s vangen in je slaap

Heb je er ooit van gedroomd om Pokémon’s te vangen in je slaap? Zie je wel dat dromen uitkomen. Als je er maar lang genoeg in gelooft. Of gewoon hard genoeg werkt. Zo komt The Pokémon Company volgend jaar met de Pokémon Sleep App. Dit hebben zij aangekondigd tijdens een preview evenement in Tokyo. Ooit gedacht dat je zelfs in je slaap kunt multitasken? Wij zagen die niet aankomen.

Hoe werkt het? Nintendo heeft een apparaat ontwikkeld die je dus moet koppelen aan het spel. In het apparaat zit een accelerometer en die houd je slaap bij. Vervolgens wordt alle informatie gekoppeld aan je mobiel via Bluetooth. En dit leidt allemaal tot de gouden formule om Pokémon’s te vangen tijdens je dutje. Goed slaapgedrag betekent een beloning in het spel. Niets is meer privé. Ben je benieuwd? Pokémon Sleep App komt begin 2020 uit.

Pokémon
Pokémon Pokémon

Google Assistent en Thuisbezorgd

Geen zin om te koken? Noodgeval? Vergeet boodschappen doen, koken en afwassen. Dat kan maar één ding betekenen: Thuisbezorgd. Eten bestellen was nog nooit zo makkelijk, maar doe er maar een schepje bovenop.

Thuisbezorgd en Google Assistent werken vanaf nu samen. Bestel de volgende keer eten door het volgende te zeggen “Oké Google, praat met Thuisbezorgd”. Hiermee wordt de Thuisbezorgd-functie ingeschakeld en kun jij, met je voetjes op de bank, je pizza Margherita bestellen.

Momenteel kun je nog niet alles bestellen. De stemassistentfunctie werkt alleen bij maaltijden die als favoriet gemarkeerd zijn. En betalen kan alleen contant.  

 

Thuisbezorgd
Thuisbezorgd Thuisbezorgd

IGTV gaat horizontaal

Horizontaal of verticaal; het kan allemaal. Wat een vrijheid. Voorheen werden we redelijk beperkt door Instagram TV, omdat je video’s alleen in verticale stand kon bekijken. Niet alle video’s komen hierdoor even lekker uit de verf, maar vanaf nu dus wel.

Dit betekent meer vrijheid voor content creators en dus meer video’s voor kijkers. IGTV is nog lang niet zo populair als werd gehoopt. Het is de vraag of deze nieuwe mogelijkheid het gaat boosten. Wat denk jij? Wordt IGTV de nieuwe YouTube?   

IGTV
IGTV IGTV

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie