Yoast SEO-software gebruikt AI om SEO-werk uit handen te nemen

Handwerk uitbesteden aan slimme software is alleen weggelegd voor betalende gebruikers.

Volg de training SEO bij Beeckestijn Business School

Yoast SEO, populaire Nederlandse software onder Wordpress-gebruikers om hun berichten te voorzien van een SEO-titel en -beschrijving, kan deze twee taken voortaan door artificiële intelligentie (AI) laten uitvoeren. Althans, als de gebruiker 120 euro per jaar betaalt voor Yoast SEO Premium. Gratis gebruikers moeten zelf blijven nadenken over de beste SEO-keuzes om hun berichten zo hoog mogelijk in zoekmachines te krijgen.

Eindresultaat of inspiratie

De AI-tool van Yoast SEO is beschikbaar in Premium-versie 21.0, die nu als een update te installeren is. Volgens het bedrijf bevindt de AI-tool zich nog in een betafase en is hij standaard uitgeschakeld. De gebruiker activeert 'm door zelf op het juiste knopje te drukken, waarna de software het geschreven Wordpress-bericht en bijbehorende focus keyword analyseert en hier verschillende SEO-titels bij voorstelt. De gebruiker kiest de favoriete titel of schrijft met de opgedane inspiratie een eigen titel. Voor de SEO-beschrijving geldt hetzelfde. 

Kinderschoenen

Volgens Yoast SEO staat de AI-tool nog in de kinderschoenen en komen er meer functies beschikbaar. Het bedrijf laat in het midden welke AI-software het gebruikt en wat voor nieuwe functies gebruikers kunnen verwachten. Jetpack, andere software voor Wordpress, introduceerde onlangs een AI-tool die na een commando zelf teksten genereert. Zo kan de software hele blogalinea's schrijven, die de gebruiker kan aanpassen. Niet duidelijk is of Yoast SEO ook die kan op wil gaan. 

Yoast SEO Premium AI
Zo werkt de AI-tool van Yoast SEO Premium Afbeelding: Yoast SEO

Populair

Yoast SEO is één van de populairste en best beoordeelde SEO-tools voor Wordpress en Shopify. De SEO-plug-in is meer dan tweehonderd miljoen keer gedownload en heeft meer dan dertien miljoen actieve gebruikers. Zo'n tweehonderdduizend daarvan hebben een betaald abonnement. Yoast SEO heeft een omzet van twaalf miljoen euro. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie