Premium

7 opmerkelijke voorbeelden waarin beeldregie fout uitpakt

Het componeren van het juiste beeld is een professie, zo bleek ook uit hetvan het PR-team van Boris Johnson, een paar maanden geleden.

Johnson zou aankondigen niet mee te dingen naar de functie van p,rime minister. De PR-mensen van Johnson hadden de boodschap goed voorbereid en zagen het bekende groene bordje &;Exit&; hangen, precies boven de deur die Johnson door zou gaan na zijn persconferentie. Dat plaatje wilden ze liever niet in de kranten hebben, en gingen met witte folie aan de slag.

Toch gaat het vaak mis, iets wat tot vermakelijke, opmerkelijke en soms zelfs pijnlijke beelden een associaties leidt. Zeven fijn &;foute&; voorbeelden:

1. Bittere toekomst

De Britse premier Theresa May op het congres van de Conservatieve partij in Engeland afgelopen weekeinde. Zij heeft tot taak de Britten door de Brexit heen te loodsen naar een zonnige toekomst. Maar dat zit er zo gezien even niet in.  

 

Hier zit ook wat frictie: de naam, het gebouw.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie