De identiteit van horrorfilmfestival Imagine draait om ‘weirdness’

‘Weirdness laat je op een andere manier naar het leven kijken’, aldus bureau KesselsKramer.

'Weirde' outdoorcampagne van Imagine

Een wasmachine als je beste vriend, 150 vierkante meter bloed of een gewonde vogel als psycholoog – enkele onderwerpen die de revue passeren in de films van het Imagine Fantastic Film Festival. KesselsKramer ontwikkelde de nieuwe identiteit voor dit filmfestival waarbij het draait om weirdness.

Weirdness is wat de horror-, fantasy- en sciencefictionfilms van Imagine met elkaar gemeen hebben, aldus het filmfestival zelf. Volgens Imagine is 'weird' iets om te koesteren en het is dan ook niet onlogisch dat het filmfestival bureau KesselsKramer, dat reclame maakt 'voor mensen die niet van reclame houden', vroeg een weirde identiteit te ontwikkelen.

In de begeleidende campagne worden vier films uit het festivalprogramma aan de hand van weirde teksten uitgelicht. De campagne wordt online en outdoor (Amsterdam) uitgerold.

Vreemd lettertype

Een weird lettertype staat aan de basis van de nieuwe identiteit en campagne. Het lettertype combineert typerende vormen uit de verschillende filmgenres van Imagine's programmering, zoals punten (horror), slijm (sciencefiction) en tentakels (anime). Ook ontwikkelde KesselsKramer het nieuwe beeldmerk van het festival: een zeeduivel met een eigen lichtje in de duisternis.

Rens de Jonge, creative director KesselsKramer: 'Weird kan vreemd zijn, maar ook eng, bizar of bovennatuurlijk. Wat de definitie ook is, weirdness zorgt ervoor dat je op een andere manier naar het leven kijkt. En dat is precies de intentie van Imagine.'

Het lettertype is ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerper Mārcis Lapiņš. Imagine Fantastic Film Festival, sinds 1984, vindt plaats op zaterdag 5 november in de Filmhallen en Lab111 te Amsterdam.

Hieronder meer 'weirde' campagnebeelden.

imagine
imagine
imagine

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie