Dutch Design Week 2020 opent de virtuele deuren

Het festival wil met het thema 'The new intimacy' de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit in coronatijd versterken.

Dutch Design Week 2020 opent de virtuele deuren

De Dutch Design Week (DDW) opent de virtuele deuren. Het festival, dat dit jaar het thema 'The New Intimacy' heeft, omvat 500+ 3D Viewing Rooms, talks, virtuele routes en live DDW-tv vanuit de studio in Eindhoven. Online kunnen ontwerpers, professionals en bezoekers elkaar ontmoeten via live chats en livestreams, opgezet door en met ontwerpers. Het thema van dit jaar is volgens DDW actueler dan ooit en moet de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit in coronatijd versterken. 

Advertentie
advertisement

Aanbod

DDW20 is dit jaar volledig virtueel, maar de organisatie legt uit dat de belangrijkste drijfveren van DDW sinds het ontstaan in 2001 vertegenwoordigd zijn: nieuwe verbindingen en ontdekkingen. DDW zegt ook dit jaar weer rijk aan content te zijn. Zo zijn er nieuwe projecten te zien en is er een ‘podium’ voor opkomend talent. Het werk van afgestudeerden van scholen als Royal College of Art (Londen) en de Design Academy Eindhoven is dit jaar te bezichtigen door de virtuele routes te volgen.

DDW 2020 - The New Intimacy
DDW 2020 - The New Intimacy

DDW Virtueel

Rekening houdend met de te verwachten impact van corona heeft DDW in de afgelopen maanden een virtuele festival ervaring ontwikkeld. In eerste instantie parallel aan de fysieke DDW, maar nu wordt dit het internationale hoofdpodium. Martijn Paulen, directeur van de Dutch Design Foundation en DDW: ‘Natuurlijk kan dit de fysieke week niet vervangen, maar we gaan met het virtuele programma verder opschalen om het ontwerpveld zoveel mogelijk te ondersteunen bij het creëren van relevante verbindingen. De komende dagen zal de organisatie in afstemming met de ontwerp community en partners nader bepalen hoe dit vorm te geven. Het bewerkstelligen van deze verbindingen zal ook een belangrijke doelstelling zijn voor de rest van dit jaar en de periode daarna.’

 

DDW - Talent Tours
DDW - Talent Tours

DDW Talks

Tijdens DDW20 is er een week vol DDW Talks. Deze zijn live te volgen vanuit de eigen huiskamer. Met vooraanstaande personen van binnen en buiten de designwereld gaan de DDW Talks in op een breed scala aan ontwerpdisciplines. Er zal aandacht zijn voor populaire onderwerpen en actuele thema's, daarnaast wordt er teruggekeken op het verleden en vooruitgeblikt op de toekomst. Bekijk het volledige DDW Talks programma.

DDW - Symbiotic futures
DDW - Symbiotic futures

DDW20 Ambassadeurs

Dit jaar zijn Lidewij Edelkoort, Sabine Marcelis en Sean Carney de ambassadeurs van DDW20. Lidewij staat al tientallen jaren bekend als belangrijkste trendforecaster van de wereld. Ze deelt het DDW20 ambassadeurschap met ontwerper Sabine, ontwerper van magische objecten en installaties, en Sean, die verantwoordelijk is voor Healthcare Transformation Services bij Philips. Binnen DDW Virtual delen zij hun visie op ontwerp vanuit hun eigen achtergronden en disciplines. 

Officiële opening van DDW20

De virtuele DDW wordt  op 17 oktober om elf uur officieel geopend door Paulen. De opening is te zien op ddw.nl. Het volledige programma van DDW20, inclusief een overzicht van alle deelnemers staat op de website.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie