#Namespotting Weekly: 'Namen voor je kiezen!'

Namespotting Weekly: Je wekelijkse dosis naamvermaak geselecteerd door De Naamafdeling.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Afgelopen week ontvingen we een aanvraag voor de ontwikkeling van een nieuwe naam voor een keten van tandartspraktijken. Het eerste dat we in dat soort gevallen doen is een naamonderzoek binnen de betreffende branche. Welke naamtypen worden veel gebruikt? Is er sprake van veel ketens of juist veel eenmanszaken? Of zijn er andere conclusies te trekken uit de gebruikte namen?

Het delen van de (huidige) naam van onze opdrachtgever zou niet kies zijn, maar dat geldt niet voor een aantal hoogtepunten uit onze marktverkenning. Een selectie uit onze analyse met de beste en de andere opvallende namen van tandartsen, mondhygiënisten, tandarts- en mondhygiënepraktijken en andere namen binnen de dentale sector. 

Confidental hanteert strict beroepsgeheim.

 

Tandarts Beetgaar zit in , maar ook in en .

 

Kies Mondzorg

 

Veel praktijken ontlenen - weinig origineel - hun naam aan hun locatie. Maar af toe levert dit wel een goede naam op, zoals tandartspraktijk , natuurlijk gesitueerd in een hoekpand. En een praktijk in heeft gewoon geluk. 

 

For East End Boys and 

 

Voor de tandartshatert. En voor de sceptici is er .

 

Tandarts Beck. Nomen est omen dus. En dat geldt ook voor de van Donald Duck!

 

Mond Blanc, mooi gevonden. Toch iets creatiever dan .

 

Een tandartspraktijk In het mondaine Hoofddorp.

 

Verstand. Voor een verstandig gebit! 

 

Klinkt niet zo verstandig. 

 

Tandarts Snoep klinkt al wat onlogisch, maar wat dacht je van  of

 

Dentistanbul, een tandarts in Istanbul. Duidelijk.

 

Een tandarts voor studenten. Ook helder. 

 

Er zijn ook praktijken die zich speciaal richten op kinderen. Een vrolijke naam hoort daarbij.

 

TandInzicht. Klinkt best gezellig.

 

ToothCamp, een evenement voor jeugd in het teken van het belang van een goede mondgezondheid.

 

, een seminar voor tandheelkundig personeel

 

En een tandarts voor mensen die geen Tandmeer van zichzelf hebben? 

 

is de naam van een stichting ter promotie van het vak van mondhygiënist. 

Dat is tenminste nog een naam. Alle andere brancheverenigingen, -organisaties en -associaties hanteren de gebruikelijke afkortingen. De beroepsvereniging van mondhygiënisten heet net als die bekende van de makelaars . De (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) is de naam van de beroepsvereniging van tandartsen. Ook de (Associatie Nederlandse Tandartsen) ziet zichzelf als de belangenbehartiger van tandartsen in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Tandartsen () is een wetenschappelijke vereniging van en voor tandartsen. De Nederlandse Vereniging voor Parodontologie () is een wetenschappelijke beroepsorganisatie tandheelkundige zorgverleners, niet te verwarren met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (). De Nederlandse Vereniging voor Endodontologie hanteert de afkorting  als naam. Overigens is  ook de naam voor de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie.

Bent u daar nog?!

Het  is het officiele Kwaliteits Register Tandartsen. Tandprothetici kunnen zich aansluiten bij de  (Organisatie van Nederlandse Tandprothetici), implantologen bij de  (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie). En dan is er nog , de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid, dat zich vooral richt op preventie door middel van voorlichting en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. 

&;Ivoor&; is bij uitstek de metafoor voor tanden en kiezen en wordt veelvuldig gebruikt in naamgeving. 

 

Er zijn maar weinig mensen die uitkijken naar een bezoek aan de tandarts. Is Demaertelaere de naam van je tandarts, dan helpt dat niet echt.  Au!

 

Auuuuwwwww

 

Merknamen bedenken is ons vak maar ook het verzamelen van namen is voor ons dagelijkse kost. Op  noemen  wij dit &;namespotting&;&;. In de Namespotting Weekly maken wij elke week een selectie van bijzondere en opvallende merknamen binnen een bepaald thema.  

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie