No Man’s Land: een kaleidoscopisch portret van een stil geworden stad

De korte film over corona en hoop toont elf bekende en creatieve Amsterdammers die samen ‘parels vinden in de shit’.

No Man’s Land: een kaleidoscopisch portret van een stil geworden stad
Nick van Tiem

Een twintigkoppig gelegenheidscollectief maakt een intieme korte film over corona en hoop: No Man’s Land. De film toont de effecten van het lot dat corona heet. Het lot dat alles uit handen slaat en zelfs de Amsterdamse straten leegveegt. Initiatiefnemer Christiana Rigaud vroeg zich af wat er in zulke tijden voor nieuws te ontdekken is. De korte film laat de kwetsbare en, volgens Rigaud, indringende monologen zien die mensen met zichzelf voeren in tijden van stilte.

De hoofdrollen in de film zijn voor elf creatieve Amsterdammers waaronder Dio, Hanna Verboom, Olivia Lonsdale, Noa Wildschut en Henk Schiffmacher. De nog onbekende Rigaud ontwikkelde de kaleidoscopische documentaire met Amsterdam als decor alwaar 'de parels in de shit gevonden worden.'

Pro deo gelegenheidscollectief

Rigaud lukte het in samenwerking met productiehuis Eyeforce en Back2back Amsterdam om een 20-koppig gelegenheidscollectief samen te brengen waartoe ook regisseur Shueti (nominatie Dutch Film Festival) en cinematograaf Thomas Buelens (nominatie Sundance Festival) zich voegden. De filmmakers laten weten zich allen belangeloos ingezet te hebben voor het project dat de wereld tijdens en na de crisis een stukje mooier moet maken. 

Bekijk de film

No Man's Land: Covid-19

Initiatiefnemer Rigaud

Na de terroristische aanslag onder haar balkon op de Ramblas in Barcelona in 2017 hield Rigaud, van huis uit strategisch conceptontwikkelaar in de reclamewereld, zich vast aan de vraag: ‘waar gaat het leven nou echt over?’ Ze wilde weten hoe mensen doorgaan na het meemaken van zo’n drama. Die vraag heeft haar niet meer losgelaten en sindsdien werkt Rigaud aan wat zij noemt ‘Passion Projects’. Ook No Man’s Land is voor haar zo’n ‘Passion Project’ waarmee ze een bijdrage hoopt te leveren aan het huidige denkkader over ‘tijden van crisis’. 

Lees ook: Zelfs tijdens lockdown op reis met boek: 'Made in Amsterdam - Ideas that travel'

No Man’s Land
No Man’s Land Nick van Tiem

Het lot

Rigaud over het de effecten van het lot: ‘Als het lot ons alles uit handen slaat en zelfs onze straten leeg veegt, wat gebeurt er dan? Wat ontdekken we voor nieuws, in onszelf en in de wereld om ons heen? De totstandkoming van No Man’s Land ademt deze gedachte.’

Lees ook: Speciaalbiermerk Duvel zet de jacht in op de Nederlandse millennial

Credits:
Executive Producer             Christiana Rigaud
Creative Director                  Luna Michel
Director                                 Shueti
D.O.P                                     Thomas Buelens, SBC
Writers                                  Christiana Rigaud, Luna Michel, Shueti

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie