Premium

SuperRebel Hotel, Hangout for the Brave

SuperRebel Agency huist sinds kort in het SuperRebel Hotel, waarschijnlijk het enige hotel ter wereld waar niet gelogeerd wordt.

Lodewijk Varossieau in de vergaderruimte van zijn nieuwe 'clubhuis'

Lodewijk Varossieau, ceo, eigenaar van het Bredase creatieve bureau en nu ook mede-eigenaar van het monumentale pand uit 1884 zit nog middenin de laatste loodjes van de megaverbouwing waarvan het einde nu eindelijk in zicht is. Ondanks dat er dus nog volop geklust wordt, is het nieuwe onderkomen van SuperRebel al behoorlijk indrukwekkend te noemen. Iedere ruimte verrast. 

Wat als eerste opvalt is de zwarte kubus met de enorme ramen die aan de achterkant van het statige pand is aangebouwd (‘een upgrade voor de straat’). Het moet gezegd: een mooie combinatie van oud en nieuw. De mix die ook binnen zeer goed werkt. De aangebouwde kubus blijkt naast de account- en strategie-afdeling het kantoor van de ceo zelf te zijn. Varossieau: ‘Het had nog wat voeten in de aarde om dit voor elkaar te krijgen.
Alles wat je aan dit monumentale pand verandert moet worden goedgekeurd door de gemeente. Grote dingen zoals deze aanbouw, maar bijvoorbeeld ook ieder tegeltje waar we iets mee willen, moet worden overlegd.’

kubus
buitenkant

We lopen door naar binnen waar verschillende werkruimtes zijn. Varossieau: ‘Iedere afdeling heeft een eigen ruimte. In het vorige pand zaten we in een kantoortuin, dat was veel onrustiger. Ik krijg nu al terug van mijn collega’s dat dit veel beter werkt.’ Doorlopend naar de voorkant van het pand, bevindt zich de ‘lobby’, een stijlvolle ontvangstruimte met een bar, gezellig behang, velours banken .. een ruimte waar je graag wilt zijn en waar je automatisch zin krijgt in een cocktail.

lobby
trap

De industriële houten trap – ‘enorme klus om die helemaal kaal te schuren’ - leidt naar de eerste verdieping die is verhuurd aan Organto Foods, leverancier van biologische groente- en fruitproducten. De tweede en bovenste hele lichte verdieping, want voorzien van grote dakramen, is ingericht met tien flexplekken, te huur voor creatieven en kleine ondernemers.

Terug naar de begane grond, worden we naar een verdieping lager geleid. Een souterrain, waar nog driftig geklust wordt, met verschillende witgeverfde ruimtes. Varossieau:' Hier komt onze fotostudio, de showroom voor onze eigen SuperRebel-kidscollectie en er is een kleine brainstormruimte, de war room. Doorlopend naar de achterkant komen we bij de kleedkamers voorzien van meerdere douches . Varossieau: ‘Volgend jaar hebben we onze eigen gym die we in een aantal containers achterin onze binnenplaats gaan creëren. Mensen moeten dus wel kunnen douchen.’

BOLD
werkruimte

We moeten het toch vragen; waarom is dit een hotel? Varossieau: ‘Een hotel spreekt tot de
verbeelding. Een hotel is een oord waar iedereen welkom is en zich comfortabel voelt, waar
ontmoetingen plaatsvinden waar je energie van krijgt. Ik word vrolijk van het hotel-thema en zie ook dat ik daar niet de enige in ben.’ Tijdens het interview is ook Gabriela Nouws aanwezig (sinds kort associate creative director) die dit beaamt. 

Werkplek voor freelancers
Werkplek voor freelancers
Werkplek voor freelancers
Deze ingrijpende move gaat veel creativiteit en energie opleveren

Er komen al allemaal ideeën los als: not sleep over-feestjes, lobby-borrels, pop up-restaurants, kunstexposities en ook zijn we bezig met het ontwikkelen van een eigen room fragrance met het SuperRebel DNA. De verbouwing van dit pand heeft veel energie gekost, maar ik weet zeker dat deze ingrijpende move ook veel energie en creativiteit gaat opleveren, dus het is het allemaal meer dan waard geweest

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie