Premium

Matthijs van Heijningen en Alain de Levita starten productiehuis Dark Alley Pictures

Van Heijningen neemt hiermee afscheid van Bonkers. Het duo bracht recent de tv-serie De Joodse Raad uit.

Alain de Levita (l) en Matthijs van Heijningen op de set van Slag om de Schelde in 2020.

Matthijs van Heijningen jr. is samen met Alain de Levita de nieuwe productiemaatschappij Dark Alley Pictures begonnen. 

Van Heijningen neemt hiermee afscheid van Bonkers United, het productiehuis waar hij als regisseur werkzaam was. 'Na jaren met plezier voor Bonkers te hebben gewerkt, is het nu tijd om het zelf te gaan doen', aldus Van Heijningen. 

Producent De Levita is onder meer oprichter van NL Film. In 1997 werd hij (mede) bekroond met een Gouden Televizier-Ring voor Baantjer, ook heeft hij meerdere Emmy's op zijn naam staan. 

De Levita en Van Heijningen zijn geen onbekenden van elkaar, zo ontwikkelden ze samen onder meer de meermaals bekroonde speelfilm Slag om de Schelde uit 2020. Meer recent kwam de dramaserie De Joodse Raad van de hand van het duo uit. 

Ook commercials

Met Dark Alley Pictures gaan Van Heijningen en De Levita naast film en televisie ook voor Nederlandse tv-commercials produceren, met Van Heijningen als regisseur. Het duo is nog op zoek naar regietalent', voegt laatstgenoemde toe.  

Van Heijningen is tevens de zoon en naamgenoot van Matthijs van Heijningen, de beroemde filmproducent van onder meer Turks Fruit en daarnaast medeoprichter van poppodia Paradiso en Melkweg.

Van Heijningen jr. verwierf in 2017 brede bekendheid in de reclamewereld als regisseur van de 'beste Super Bowl-commercial' in 2017 voor Kia. 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie