Airbnb introduceert schoonmaakprotocol: 'Ruimte eerste 24 uur niet betreden'

Een van de adviezen is om de ruimte de eerste 24 uur na het vertrek van gasten niet te betreden.

Airbnb

Verhuurplatform Airbnb heeft dinsdag laten weten aan nieuwe hygiënerichtlijnen te werken voor 'wanneer het openbare leven stap voor stap wordt hervat'. Het protocol moet verhuurders duidelijk maken hoe ze hun woning zo kunnen reinigen dat verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen wordt.

De richtlijnen moeten begin mei klaar zijn en worden opgesteld in samenwerking met experts. Een van de adviezen is om de ruimte de eerste 24 uur na het vertrek van gasten niet te betreden. Het protocol bevat verder informatie over het gebruik van maskers, handschoenen en desinfecteermiddelen voor hosts of hun schoonmakers.

Airbnb zal verhuurders de mogelijkheid bieden om tussen de verhuur aan verschillende gasten telkens 72 uur vrij te plannen. Gasten kunnen ook zoeken op accommodaties die deze zogenaamde 'boekingsbuffer' aanhouden.

Airbnb heeft een flinke klap gekregen van de coronacrisis. Veel accommodaties staan leeg omdat er nauwelijks nog gereisd wordt. De belangrijkste verhuurders kregen een compensatie aangeboden.Het platform heeft onlangs in Silver Lake en Sixth Street Partners twee grote nieuwe investeerders gevonden. Zij zullen samen goed zijn voor een injectie van een miljard dollar.

Tegelijkertijd heeft Airbnb een nieuwe strategie aangekondigd: het platform wil ook gaan richten op kamerverhuur voor studenten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie