Alpha IPA van BierNavigatie dikke knipoog naar Lowlands

Op donderdag 24 april presenteert webwinkel BierNavigatie het bier Alpha IPA. Het is gebrouwen ter gelegenheid van het driejarig bestaan van BierNavigatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De naam Alpha IPA is gekozen met een knipoog naar de main stage van Lowlands. Het festival inspireerde de brouwers volgens eigen zeggen voor hun ‘onbezorgde’ bier. Het artwork is van de hand van Bob van Dijk van B71, die in de afgelopen periode tekende voor het artwork van meer nieuwe kleine bieren.  Hij liet zich onbezorgd inspireren door het overbekende LL-artwork van Peter te Bos.

Jasper Jaklofsky en Paul Meijnen richtten drie jaar geleden de website voor speciaalbier BierNavigatie op. Wat begon als hobby groeide snel uit tot een serieus bedrijf met als missie zoveel mogelijk mensen bekendmaken met speciaalbier: ‘Een eigen bier op de markt brengen is een droom die in vervulling gaat’, aldus Jaklofsky. ‘We hebben elk vrij uur aan de webwinkel besteed en zijn supertrots dat we ons jubileum op deze manier kunnen vieren.’

Last van het gelijknamige Limburgse bier of de Lowlands-organisatie verwachten de bedenkers niet. Volgens Meijnen reageerde de organisatie zelfs positief. Alpha IPA is gebrouwen van de aromatische hoppen Amarillo, Simcoe en Citra, waardoor het een lichte bite heeft, aldus de bierondernemers: ‘Ook geeft het een frisse fruitsmaak aan het bier. Denk aan een mix van citrusvruchten, perzik en lychee. Met 5% alcohol is bij uitstek een biertje voor een onbezorgde dag in het park, op het terras of op een festival.’

Het nieuwe bier zal vanaf 24 april verkrijgbaar zijn op fles en per fust. Op dit moment is Alpha IPA alleen nog te reserveren via brouwerij.biernavigatie.nl, binnenkort wordt het ook geschonken in de betere biercafés.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie