Campagne maakt mensenrechten begrijpelijk

Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 65 jaar. Voor het College voor de Rechten van de Mens aanleiding om een bewustwordingscampagne te voeren voor mensenrechten in Nederland.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De boodschap van de campagne: Mensenrechten raken ons allemaal. Ze spelen niet alleen in Verweggistan, ook in Nederland zijn mensenrechten erg belangrijk. En al zijn ze inmiddels 65 jaar oud, ze zijn nog iedere dag relevant.

Op en rond 10 december zal het daarom via een mediacampagne aandacht vragen voor het onderwerp, waarbij het de rechten vooral begrijpelijk wil maken.

 

Invulling van de campagne:

* 10 Bekende Nederlanders zetten zich in als ambassadeur voor de campagne, om de huidige juridisch en formeel geformuleerde mensenrechten te vertalen in gewonemensentaal en zo toegankelijk te maken voor een breed publiek.

* Een landelijk onderzoek naar de stand van zaken van mensenrechten in Nederland en de kennis die Nederlanders van mensenrechten hebben.

* Ervaringsdeskundigen vertellen hun persoonlijke verhaal over hun ervaring met schending van mensenrechten.

* en worden ingezet om ook online mensen in aanraking te brengen met het onderwerp. Ook kunnen bezoekers op de sociale media hun eigen ervaring met mensenrechten achterlaten.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie