Eten laten bezorgen in het vliegtuig? Dat kan nu, bij Transavia

Liever sushi dan wéér een smakeloze vliegtuigmaaltijd? Dat kan, want Thuisbezorgd.nl en Transavia slaan de handen ineen.

Je buurman of buurvrouw in het vliegtuig jaloers maken met een uitgebreide Indonesische rijsttafel of een schaal met sushi? Dat moet lukken, want Thuisbezorgd.nl en Transavia zijn gestart met ‘in-flight’ bezorging. Daarmee kunnen vliegtuigpassagiers kunnen tot een uur voor het boarden een maaltijd naar keuze bestellen. De twee bedrijven hebben daarmee een wereldwijde primeur te pakken. 

Advertentie
advertisement

Tien maaltijden

De service is vooralsnog alleen beschikbaar op vluchten naar vier bestemmingen in Griekenland, Portugal en Italië. Naar verwachting wordt dit in de toekomst uitgebreid naar meer vluchten en vliegvelden waar Transavia ook actief is, zoals Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. 

Bij het Transavia Restaurant kan er worden gekozen uit tien verschillende maaltijden. Het menu bevat onder meer salades, sushi en Indonesische rendang.

Voedselverspilling

De partijen verwachten met de samenwerking ook voedselverspilling tegen te gaan, omdat sommige maaltijden aan boord niet worden geconsumeerd. Nu er gericht kan worden besteld, wordt dat deels tegengegaan.

Vanwege de coronacrisis is het assortiment aan boord beperkt, om het aantal contactmomenten tussen de bemanning en passagiers te minimaliseren. Met het bestellen en direct afrekenen van een maaltijd wordt het aantal handelingen aan boord verder teruggebracht. 

Uitbreiden

Marcel de Nooijer, CEO Transavia: 'Juist in deze tijd blijft het belangrijk om te innoveren en de service voor onze klanten verder te verbeteren. We starten bescheiden met het aanbieden van deze maaltijdservice op vier bestemmingen, maar hopen dit verder uit te breiden zodra er weer mogelijkheden zijn.'

Silvie Cremers, Global Sales Director Thuisbezorgd.nl en Just Eat Takeaway.com: 'We zijn constant bezig om onze diensten en producten te verbeteren of uit te breiden, bijvoorbeeld door bestellen ook op hele andere plekken mogelijk te maken dan alleen thuis: zoals op kantoor en op het station. Met deze bijzondere samenwerking waarbij we verse maaltijden in het vliegtuig bezorgen, zetten we weer een hele mooie stap.'

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie