Flexa verf laat je via Augmented Reality muren kleuren.

Virtueel schilderen met Visualizer-app

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Flexa heeft een nieuwe app gelanceerd met de &;allereerste augmented reality-technologie van de volgende generatie&;.  Met de nieuwe Visualizer-app kunnen gebruikers een ruimte virtueel schilderen en meteen het resultaat zien. Geheel nieuw is het gebruik van Augmented Reality voor verf apps niet, maar de Visualizer app van Akzo Nobel werkt met een nieuwe AR-technologie. 

De gebruikte AR-technologie in de Flexa Visualizer-app brengt hoeken, muren en meubels in de ruimte in kaart, zodat gebruikers eenvoudig kunnen aangeven welk deel van de ruimte virtueel moet worden geschilderd. Doordat de app muren, meubels en andere elementen in de ruimte van elkaar kan onderscheiden, worden alleen de juiste oppervlakken geschilderd. De gebruiker houdt zijn telefoon of tablet omhoog en loopt door de kamer. De app detecteert automatisch de muur en schildert die terwijl de gebruiker de telefoon of tablet door de ruimte beweegt om andere delen van de kamer in beeld te brengen. Zo kan de gebruiker in real-time zien hoe de kamer er na het schilderen uit zou komen te zien. 


Sucheta Govil (Global Marketing Director Akzo Nobel): “Het is altijd onze visie geweest om meer kleur te brengen in het leven van mensen. We investeren voortdurend in innovatie om deze visie in praktijk te brengen en zijn bijzonder enthousiast over deze baanbrekende nieuwe technologie waarmee we mensen overal ter wereld kunnen inspireren om meer kleur in hun leven te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Flexa Visualizer-app een onmisbare decoratietool wordt voor interieurarchitecten, schilders en onze miljoenen creatieve klanten. Augmented reality is een interessant concept dat op dit moment nog maar weinig in de praktijk wordt toegepast. De unieke Flexa Visualizer-app zet deze technologie handig in om consumenten te helpen bij het kiezen van de juiste kleur voor hun huis. Zo hoeven ze niet meer bang te zijn dat ze een verkeerde keuze maken en is er niets wat ze nog tegenhoudt om een gewaagde kleur te kiezen.”

De Flexa Visualizer-app is ontwikkeld in samenwerking met software-experts van Tessella en augmented reality-bedrijf String Labs. 

De app is gratis te downloaden voor

Zie video: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie