Premium

Online shoppers uitermate tevreden over webwinkels

Nooit lager dan een 7,1, vaak een 8,5 of een 9. Webwinkels doen het ontzettend goed in Nederland.

9,1: zeer goed!
Mantel.com

Snel tevreden? Dat is niet iets waar de Nederlandse consument per se om bekend staat. Maar over webwinkels zijn online shoppers in ons land wél zeer tevreden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond, dat ruim 8,5 duizend consumenten ondervroeg over webwinkels in 9 categorieën (zoals Mode, Elektronica en Boodschappen). Zij moesten op 11 aspecten (zoals Prijsniveau, Bezorging en Levertijd), aangeven of zij daar tevreden over waren. Die percentages middelde de Consumentenbond naar een rapportcijfer.

Advertentie
advertisement

Picnic

Daaruit blijkt dat de webwinkels uit het onderzoek nooit onder een rapportcijfer 7,1 uitkomen en heel vaak boven een 8, 8,5 en zelfs boven de 9. Zo haalt Mantel.com (een fietswinkel) in de categorie Sport & Vrije tijd een 9,1 en Picnic in de categorie Boodschappen een 9,2. In de categorie Elektronica is het zelfs driemaal raak. 123inkt.nl krijgt een 9,1, Cameranu.nl een 9,2 en het hoogste cijfer in het onderzoek is een 9,3 voor Coolblue.nl.

Cum laude geslaagd

Van de webwinkels die zijn meegenomen in het onderzoek (alleen die waarover minimaal 50 beoordelingen gegeven zijn), zijn er tien die verschijnen in drie of meer categorieën (zie ook overzichtje onderaan). Dat zijn Bol.com (8 categorieën), AliExpress.com (6), Lidl-shop.nl (ook 6), Hema (5), Wehkamp.nl (4), Amazon.com, Blokker.nl, Debijenkorf.nl, Fonq.nl en Otto.nl  (allen in drie categorieën). De webwinkels die gemiddeld genomen het minst goed scoren (maar dus nog altijd ruim voldoende), zijn Otto.nl (7,1) en AliExpress.com (7,2). De hoogste cijfers worden behaald door Debijenkorf.nl (8,8), Wehkamp (8,7) en Bol.com (8,6). Alle webwinkels gaan dan ook cum laude over naar het volgende verkoopseizoen.

Gemiddelde rapportcijfers

  • Debijenkorf.nl: 8,8 (3 categorieën)
  • Wehkamp.nl: 8,7 (4 categorieën)
  • Bol.com: 8,6 (8 categorieën)
  • Hema.nl: 8,2 (5 categorieën)
  • Lidl-shop.nl: 8,1 (6 categorieën)
  • Amazon.com: 8,0 (3 categorieën)
  • Blokker.nl: 8,0 (3 categorieën)
  • Fonq.nl: 7,9 (3 categorieën)
  • AliExpress.com: 7,2 (6 categorieën)
  • Otto.nl: 7,1 (3 categorieën)
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie