Premium

Centrale ondernemingsraad TMG steunt Mediahuis

Ook trekt de COR de voorgenomen procedure bij de Ondernemingskamer in.

Begin maart liet de COR in een brief weten verbaasd te zijn dat TMG exclusief wilde gaan onderhandelen met Mediahuis en VP Exploitatie. Zij voelde zich daarbij gepasseerd. 'Juist in een situatie waar het gaat om twee mogelijke biedingen doet deze gang van zaken te kort aan de adviespositie van de COR. (...)'
De ondernemingsraad liet toen ook weten naar de Ondernemingskamer te zullen stappen.

Inmiddels heeft COR met Mediahuis en VP Exploitatie en met TMG afspraken gemaakt 'die betrekking hebben op strategie, financieel beleid, onafhankelijke journalistieke positie, governance, personeel en medezeggenschap'. Deze afspraken worden in het position statement van TMG samengevat.

Herstel en groeiperspectieven
'De inhoud van de afspraken en de wijze waarop het overleg hierover is gevoerd, geven de COR 'alle vertrouwen' dat de overname van TMG door Mediahuis 'zal bijdragen aan het herstel en de groeiperspectieven van TMG'.

Ria Mul, voorzitter van de COR: 'Wij hopen dat dit advies ook bijdraagt aan de acceptatie van het te nemen besluit en ertoe zal leiden dat de linies weer gesloten worden en het vizier weer op de toekomst gericht kan worden.'

John de Mol liet vorige week nog weten de strijd om TMG nog niet op te geven.

Foto: ANP

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie