CEO American Apparel geschorst wegens seksschandalen

Oprichter Dov Charney is door het bestuur de wacht aangezet, wegens aanklachten van seksuele intimidatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dov Charney, de controversiele oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van het Amerikaanse kledingbedrijf American Apparel, is geschorst door zijn eigen bedrijf, omdat hij verdacht wordt van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. Momenteel lopen er meerdere rechtszaken tegen hem.

De schorsing moet binnen dertig dagen worden omgezet in de beïndiging van Charney’s contract.

Het bestuur zegt in een verklaring: ‘We doen dit niet met plezier, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing is. Dov Charney heeft American Apparel gecreëerd, maar inmiddels is het bedrijf groter gegroeid dan één individu en we hopen dat de beste tijden nog in het verschiet liggen.’

Dov Charney, die de Canadese nationaliteit heeft, richtte American Apparel in 1991 op als wholesale bedrijf, alvorens hij de retailbusiness instapte. Inmiddels heeft American Apparel meer dan 10.000 werknemers en bijna 250 winkels in twintig landen.

American Apparel verwierf wereldwijd faam met provocatieve advertenties waarin vaak jonge en zeer schaars geklede modellen te zien zijn, in uitdagende poses. Meer dan eens stuitte de campagnes op felle kritiek omdat de advertenties smakeloos, pornografisch en vrouwonvriendelijk zouden zijn.

Charney is sinds de oprichting verwikkeld geraakt in meerdere rechtszaken rondom seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten.

Zo werd in 2011 een zaak aangespannen door vier werknemers, waarin hij werd beschuldigd van het versturen van seksuele sms’jes. Destijds steunde het bedrijf Charney openlijk. Hij zou wel relaties met medewerkers hebben gehad, maar deze zouden volledig altijd zijn geweest.

De huidige financieel directeur van het concern John Luttrell is aangesteld als interim-ceo. Het bestuur van het bedrijf gaat op zoek naar een nieuwe topman.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie