KPN stopt met vaste telefonie

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Opvallend nieuws over het feit dat telecombedrijf KPN in 2010 zal stoppen met het aanbieden van de traditionele telefonie. Het bedrijf zal vanaf dat moment alleen nog telefoon via het protocol VOIP gaan aanbieden. Dat zegt Elco Blok, directeur van het vaste net van KPN, volgende week in het Duitse blad .

Het is zelfs baanbrekend, want de telefoon is de grondlegger van alle hedendaagse communicatie. Vanaf het moment dat Alexander Graham Bell op 14 februari 1876 het (al dan niet gestolen) patent op de telefoon aanvroeg, is de ontwikkeling van dit communicatiemiddel geweest.

Een complete stop van telefonie via het vaste net van KPN is een radicale beslissing van het Nederlandse telecombedrijf. Volgens KPN ligt de toekomst in het internet protocol (IP). Via IP kan de consument diverse diensten via één abonnement van één aanbieder afnemen. Met dezelfde installatie waarmee met telefoongesprekken voert kan men met hele kleine aanpassingen ook internet en televisie aanbieden. KPN zet voor de toekomst na 2010 in op deze telecomstructuur.

blijft tot en met 2010 investeren in de telecomnetwerk. Het bedrijf zal in Nederland een geheel nieuw glasvezelkabelnet gaan opzetten voor een bedrag van 1,2 miljard euro. Hiermee kan de consument gelijktijdig bellen, internetten en televisieprogramma's in HDTV kwaliteit bekijken.

Bron:

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie