Lego komt met bouwpakketten voor iconische popart-posters

Lego Art voor volwassen bouwers.

De volgende reeks sets van Lego biedt bouwers meerdere manieren om iconen uit de popcultuur na te bootsen, waaronder Darth Vader en Marilyn Monroe. Lego Art is een serie portretcreaties die speciaal zijn ontworpen voor volwassen bouwers. Elke set bevat kleine stukjes van kraalformaat en een canvas dat je moet gebruiken om de pop-artposter samen te stellen.

Advertentie
advertisement

Er zijn momenteel vijf sets beschikbaar: Andy Warhol, Marilyn Monroe, portretten van de leden van The Beatles, een set met verschillende versies van Iron Man's pak en een Star Wars-set gebaseerd op populaire schurken.

Je kunt de portretten op verschillende manieren maken. Als je de Star Wars-set aanschaft, kun je een van de drie leden van de duistere kant van The Force creëren: Darth Vader, Darth Maul of Kylo Ren. Als je een Beatles-set koopt, kun je één lid van de band maken, maar met vier dezelfde sets kun je elk Beatles-lid creëren. Sommige zijn te combineren om een ​​grotere afbeelding te maken, zoals een drievoudig portret van Darth Vader die met lichtzwaard zwaait.

Lego

De populariteit van Lego nam een vlucht tijdens de coronacrisis. In maart werden er veel meer Lego-zoekopdrachten uitgevoerd dan in dezelfde maand de voorgaande jaren. 

Het Deense concern heeft zich ook achter de Facebook-boycot geschaard. De komende dertig dagen geen advertenties op social media. In die periode wil de speelgoedfabrikant nog eens goed nagaan of socialmediakanalen genoeg doen in de strijd tegen haatzaaien, discriminatie en nepnieuws. Lego, onlangs nog uitgeroepen tot 's werelds meest geliefde merk, volgt daarmee tal van andere bedrijven, die in de nasleep van grote antiracismeprotesten besloten niet meer te adverteren op Facebook. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie